Kako sam proveo raspust
raspust

Photo: Print screen

Nastavnice, ako dobijem keca, vidimo se u Strazburu

Kada počne nova školska godina, većina učenika kao prvi zadatak dobije sastav na temu "Kako sam proveo raspust". Upravo to isto ponavljanje svake godine može da vas dovede do ludila, a pojedine inteligentne učenike posebno inspiriše.

Tako je jedan sastav osnovca postao hit na društvenim mrežama i podsetio nas na školske dane, na one lepe i one manje lepe. A korisnici društvenih mreža rado ga dele i komentarišu, a tekst ide ovako:

„Kako sam proveo raspust - nikoga ne treba da zanima. Ovo je moja lična stvar, kao što je i leto – moje lično vreme za odmor, i ne moram za to polagati račune u ovom sastavu.

Treba da se poštuju ljudska prava! Ako dobijem keca iz ovog sastava, onda ćemo se, draga moja nastavnice, videti u Sudu za ljudska prava u Strazburu.

Dobićete poziv od njih, a ja ću već biti tamo u vezi drugog posla. Kojeg – i to je moja lična stvar i nikog ne treba da zanima".

Učenik je potpuno u pravu. Što je najluđe, osnovac razmišlja zrelije i pametnije od većine odraslih u Srbiji i okolnim zemljama. A za ovako kreativan i inteligentan sastav, zaslužio je peticu.

Oceni 5