Pobijanje antidarvinističke peticije
Dnaa 04 S

Photo: wallpapercave.com

Naukom protiv šarlatanstva

*Za ovakav stav nema ni jednog proverenog dokaza niti savremena nauka ima bilo kakvo konkretno saznanje o nastanku života na našoj planeti. Početak nastanka života vezan je za nastanak aminokiselina (AK). Ne znamo pouzdano kako su se spontano spojili atomi O, H, C i N u služene molekule aminokiselina.

Od pedesetih godina je poznato kako je moguće napraviti aminokiseline od bazičnih elemenata, bez ičeg živog u posudi. Devedesetih godina, aminokiseline su pronađene na kometama. Takođe, već 25 godina se zna da aminokiseline nastaju u termalnim izvorima na dnu mora. Aminokiseline su jedan korov hemije koji vrlo lako nastaje.

*Apsolutno ne znamo kako su od AK nastali proteini, oko milion vrsta u ljudskom organizmu.

Oko milion vrsta proteina u ljudskom organizmu! Ha ha ha! Sedite - jedinica, kao vrata! Da ste mi živi i zdravi, nema ih ni 100.000.

http://www.humanproteomemap.org/

I verujte mi, apsolutno znamo kako su nastali proteini baš onakvi kakvi treba da su – evolucijom. Zapravo, nemojte da mi verujete, nego naučite šta je urađeno, recimo ovde :

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/genome/browse/

Ako ste našli 900.000 novih proteina, objavite i čekajte poziv iz Nobelovog komiteta, nemojte da se brukate sa peticijama, uzmite ček na milionče.

*Ukupno ima 20 vrste AK

Već godinama bio-inženjeri prave proteine sa AK koji nisu na spisku od tih 20. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0959440X13001127 

*Pretpostavka je da su se nekako u nekoj toploj barici spojile aminokiseline i stvorile proteine. To je u suprotnosti sa osnovama hemije, jer u vodi (monomer AK) se ne mogu spojiti u polimer, kao što se od praha šećera koji se stavi u vodu ne može stvoriti kocka šećera.

Kako da vam kažem, barica može da se osuši J i tada šećer može da se kristalizuje nazad. Majke mi. Nemam referencu, sorrry, ali, zaista… Na svim fakultetima se radi vežba sa plavim kamenom jer je divno plav. Rastvoriš plavi kamen, metneš ekser ili parče stakla ili štap, čekaš preko noći. Sutradan se nahvataju kristali plavog kamena, na staklu/ekseru iz vodenog rastvora plavog kamena.

Jeste li nekad jeli slatko, kad vam skuva baba? Je l’ znate da baba sipa vodu kad kuva slatko. Je l’ znate da se to slatko nekad ušećeri, pa ga zagrejete, pa se ušećeri opet? S kim ja pričam?

*Spekulacije o nastanku proteina preko RNK su takođe nedokazive…

Za ribozim, ne ribozom, ne znam kako niste čuli, opasno dobra stvar, zna se za nju tek 20 godina, ali slabo čitate, prijatelji. Poznata stvar već dve decenije. Lohse, Peter A., and Jack W. Szostak: "Ribozyme-catalysed amino-acid transfer reactions." Nature 381.6581 (1996): 442.

*Za reprodukciju je potrebna DNA

Jeste čuli za RNK virus? Jeste čuli za prione, bila neka Nobelova nagrada dobijena za to. A pazite i ovo, đavolja rabota, horizontalni genski tranfer. Bez reprodukcije se prenese DNA! Šta li biste tek napisali da ste ovo znali… Poznato više od 20 godina: Amábile-Cuevas, Carlos F., and Marina E. Chicurel : "Horizontal gene transfer." American Scientist 81.4 (1993): 332-341.

*Ukupan zapis u genomu čoveka iznosi oko 6 milijardi slova

6.000.000.000 slova u genomu čoveka… Wow! Inače, broji se samo jedan krug, znači 3 milijarde (3.2, al’ ajde). A mala ameba Polychaos dubium ima 670 milijardi. Vredi pročitati:  Dor, Rahav :"Against all probabilities: A modeling paradigm for streaming applications that goes against common notions." (2010).

*Informaciju može dati samo neka inteligencija

Informaciju daje inteligencija ! Ha! Jesste li čuli za iterativni algoritam. Tako radi sve na ove kompjutore, lupi se neki broj, pa izračuna, pa promeni, pa ponovo malo bolje lupi, pa tako 1000x – i zamislite izađe rešenje na monitoru, eeej!  A ima još bolje, zove se neural network, machine learning, support vector machines, sila božja algoritama... Ti mu staviš trening podatke (može i sam da ih skupi preko senzora), i on nauči. Pa vidiš, čista hemija ti je odgovor. Ako je nešto stabilnije kao dimer, sklopiće se u dimer/ polimer, šta god. Mast će spontano da se zatvori u kapljicu, to znaju žene i muškarci koji spremaju hranu.

*Otkud odjednom i ta jedinstvena membrana sa određenim fizičkim, hemijskim, fiziiološkim i reproduktivnim svojstvima? I otkud, na kraju, ćelija, specifična i složena biohemijska laboratorija sa brojnim organelama bez kojih nema ni ćelije ni života.

Znate… Neke ćelije nemaju organele.

*Deoba ćelije preko deobe DNK, funkcija organela ćelije, raspodela i sinhronizacija posla između organela je veliko čudo koje samo po sebi negira teoriju evolucije.

Poreklom života se ne bavi EVO, nego abiogeneza. Automeheničar, autolimar, inženjer, rudar, radnik u tolionici grožđa, kapirate… To je kao da odete kod mehaničara da vam krpi auspuh. Pa počnete da ga smarate odakle potiče lim, pa odakle ruda gvožđa, pa otkud Fe kao element u svemiru. Probajte tako sa mehaničarem – sretno vam bilo.

Vidite, nauka je napravila sve moguće molekule. I nauka može da napravi ćeliju od nule, ali bi to bio nestvarno glup posao. Samo što već jeste uradila taj posao.

http://www.nature.com/news/minimal-cell-raises-stakes-in-race-to-harness-synthetic-life-1.19633

A pazite ovo čudo, ne da može da pravi DNA i proteine, nego može i luuuude stvari koje se zovu DNA analogs.

A možete i da izbacite silu božju DNA i da miš živi i dalje: http://www.nature.com/news/2004/041018/full/041018-7.html

*Da, sve to postoji, ali ne dovodi do evolucije, nastanka novih vrsta života. Ukratko, po posledicama po organizam mutacije gena ili hromozoma mogu biti štetne, neutralne i smrtne.

Zadivljujuće ali tačno sve do poslednje rečenice… Jedino ste zaboravili da mogu i korisne da budu. Da nam se nije desila promena u FOXP2 ne bismo pričali ovako. A da nemamo imuni sistem kakav imamo, a koji nastaje mutacijama, ne bismo se ni rodili… A vidite, male bakterije imaju mutaciju pa postanu otporne na antibiotike. A na velikim poljoprivrednim parcelama se ostavljaju refugijumi, izbeglički centri za preživele štetočine koje će se slobodno pariti i rađati nove, neotporne štetočine.

Ali, šta zna agronomija, vi ste ultimativni genijalci…

*Mutacije ne dovode do velikih promena na organizmu, koje bi predstavljale nastanak nove vrste života, već samo do nekih promena na istoj vrsti životinja.

Definišite vrstu… Ah da, ovo je jadni plagijatić. Loše prepisujete, na engleskom vam je ovaj sektaš Ken Ham napisao reč kind. To kaaajnd se prevodi kao vrsta, tip, forma neka, fraza “tako nešto”.

A koliko nemate pojma, pazite sad:

C. l. familiaris – kuče, C. lupus – vuk. Kučići i vukovi, jesu različite vrste? Nisu, to je podvrsta. Pa imate C. auretus, to je šakal. Druga vrsta. Ali i dalje očigledna evolucija?

Pazite sad, postaje zanimljivo, vukovi i lisice su Canide, to je ista familija. I dalje vam je jasno da su vukovi i lisice nastali od istog. Možete da napravite male slatke lije koje su kao psići umiljati, selekcijom. Pravili Rusi pre 50 i više godina.

A sad ćemo verovatno doći do vaše vizije vrste, Caniformia, pod-red mesoždera. U njih spadaju vukovi, medvedi, foke i lasice.

Je l’ to vrsta za vas? To se zove reeed. Nije vrsta, nego red.

Je l’ vas zanima šta je tačno mutiralo, pa je različito kod lije i vuje? Vidite, genom im je sekvenciran i javno dostupan, pa istražujte besplatno iz topline doma svoga.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/genome/browse/

I vidite, kopate, pa vidite fosile fokica. Kopate dublje, nema fokica ali postoje zverčice sa vrlo sličnom građom, samo manje specijalizovanom, pa može da bude i foka, a može i vuk.

Nađete 200 miliona godina staru fokicu – srušite evoluciju

*Ako bi mutacijom nastala jedinka nove vrste ona ne bi mogla opstati. Za reprodukciju i opstanak nove vrste neophodno je imati istovremeno brojne jedinke oba pola.

Sedite, jedan, kolega, pali ste. Evolucija deluje NA NIVOU POPULACIJE:

Mutacijom nastala jedinka druge vrste – kolega, ponovo padate. Od čega su nastali Srbi, Hrvati i Crnogorci ? Da pomognem, od Slovena. Kako se rodio prvi Srbin i oplodio prvu Srpkinju kako bi nastali Srbi. Je l’ kapirate sada? Ne nastaje vrsta tek tako, puf, totalno drugačija vrsta.

Jedinke oba pola… Hahahah, oba pola… Neke imaju oba istovremeno, neke se razmožavaju bespolno, a neke imaju i 10 polova, zamislite ludosti. Inače ovo ste prepisali od YT sprdnje od lika.

Inače, je l’ znate da od mame dobijamo pola hromozoma, a pola od tate? Bravo, znate. A je l’ znate da od mame dobijamo i mitohondrije i mitohondrijalnu DNA? Odnedavno je moguće lečiti nasledne bolesti mitohondrija ugradnjom mitohondrija od majke broj 2! Dobar pravnik bi vam objasnio da postoje 3 pola ljudi: hromozom mame, mitohondrijalne mame i hromozom tate!

Zamislite da ja imam neku ludu mutaciju zbog koje imam purpurnu kožu i drugačije proporcije skeleta. Sav sam predivno purpuran i ludački dobro građen. Žene lude, ne mogu da mi odole. Danas postoji jedan predivan purpurni Ja. Posle 20 godina, ima 100 purpurnih ljudi. Posle 1000 godina cela ljudska vrsta je purpurna i savršeno vižljasto proporcionalna.

Za 10.000 godina, vodiće se kao vrsta Homo porfirogenus. Razlikuje se od Sapiensa po purpurnoj koži, drugačijem skeletu i nesagledivoj inteligenciji. Kad je nastao prvi? Besmisleno pitanje.

Nakon što ste ovo sa pupurnim čovekom shvatili, zamislite ne jedan gen (za purpurnu boju), nego 20.000 gena, svaki sa finesama dobijenim mutacijama. I svi oni ulaze u koš za selekciju. E to je evolucija! Komplikovano doktore, a?

*Mutacija podrazumeva oduzimanje a ne dodavanje genetske informacije.

Majke vam… A jeste čuli za inserciju. To je kad stavite neko slovo u genom. A jeste čuli za poliploidiju, to sve duplira, ili desetoplira. Pomoć prijatelja, sve što jedete a biljka je - izmutiralo je dodavanjem, buhahaha.

Do sada sam naučio da se ne razumete u slatko, ne znate šta je aminokiselina. Ne znate šta je vrsta i ne znate da postoji mutacija koja dodaje informaciju.

Je l’ znate šta se desi kad dobijete virus ? Ubaci vam se informacija u genom! Izmutirate!

*Oduzimanjem genetske informacije se ne može stvoriti neki novi organ koji bi bio koristan za jedinku.

Auuuu, pa sad ste me rasturili. Pa ovo je nemoguće, evolucija mi pada u vodu, aaaaaa, tonem.

Prvo, mutacija nije oduzimanje, ali neka. Hoćete brisanje, deleciju? Hoćete da je korisno? I hoćete da je kod ljudi? Au, šta ću sad…

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4379406/

Trebalo mi je 10 sekundi da pronađem, uživajte u čitanju, neznalice moje.

*Prirodna selekcija najčešće eliminiše mutacije, jedinke nastale na genetičkim greškama. Spekulacije o skokovitoj evoluciji (da se iz jaja gmizavca izlegla ptica) daleko je od nauke.

Pogledajte rad iz 2011, od ptice – dinosaurus : Louchart, Antoine, and Laurent Viriot. "From snout to beak: the loss of teeth in birds." Trends in ecology & evolution 26.12 (2011): 663-673.

I zapamtite, nije iskočila ptica, nego je postojao zajednički predak! Čitajte pažljivo, za krokodile, ptice i dinosauruse, to ste hteli, zar ne? Ili ni ne znate šta hoćete, jer ništa i ne znate!

http://news.ucsc.edu/2014/12/crocodile-genomes.html

*Definitivno je dokazano i da su Hekelovi embrioni falsifikat, laž.

Ljudi, to je bilo pre 150 godina. Nisu bili falsifikati. A imate i dan danas usavršen koncept, zove se evo-devo, evolušn i development.

*Milioni fosila svih složenijih živih bića, kao sasvim formiranih vrsta, bez prelaznih oblika nađeni su u velikom broju. Gde su prelazni oblici ?

Da li uopšte znate šta je prelazni oblik, prelazni obliče života?

Da vam ponovo objasnim na primeru sa narodima. Imate pra,pra…pra dedu koji je bio tata i Baltima i Slovenima. Pa imate nekoliko pra manje od ovog, i taj je bio tata svim Slovenima, a rođak Baltima. Pa imate opet nekoliko pra manje, pa je on tata Srbima i Hrvatima, a rođo Rusima.

Prelazna forma nije pola/pola, nego funkcionalno biće, baš kao vi i ja danas.

*Nedostatak fosila prelaznih oblika ni živih prelaznih oblika upućuje da život nije nastao i evoluirao evolucijom. (..) Arheopteriks, vrsta malog dinosaurusa veličine kokoške imao je krila i perje, dugačak rep, vilice i u njima zube.

Arheopterix, bravo, bravo, idemo, latinski…

A jeste čuli za ovog: Sinosauropteryx , Ji, Qiang, and Shu’an Ji. "On the discovery of the earliest fossil bird in China (Sinosauropteryx gen. nov.) and the origin of birds." Chinese Geology 233.3 (1996): 1-4.

A za ovog?  Caudipteryx Dyke, Gareth J., and Mark A. Norell. "Caudipteryx as a non-avalian theropod rather than a flightless bird." Acta Palaeontologica Polonica 50.1 (2005).

A ovog? Protoarchaeopterix Ji, Qiang, Shu’an Ji, and Translated By Will Downs. "A Chinese archaeopterygian, Protarchaeopteryx gen. nov." Geol Sci Tech 238 (1997): 38-41.

Al’ da ga ne tupim, evo vam link na srpskom, pa čitajte:

http://www.velikiprasak.com/2016/06/evolucija-ptica-i-deo/

A jeste čuli za Miacide, znam niste, ili se pravite da niste… E to vam je predak mačaka, kučića, tvorova i medveda. Kopate dublje, nema ih. Kopate tu, nađete zverku koja liči na sve njih. Kopate pliće, nađete ih odvojene – zamislite, prelazna forma, cccccccc….

*Fosili zajedničkog pretka majmuna i čoveka, odnosno prelazne vrste prema čoveku nisu pronađeni.

Ma jok i nema prelaznih… Pogledajte sliku i to nepotpunu: Pa gde biste uglavili još neki prelaz?

A pazite i ovo, Neandertalac, pročitan genom! Znaš šta je genom, to vam je ono DNA… A pazite i ovo, i od nekog hajmana Denisovca isto. Ova dva fosila su totalne gluposti koje je pranela tadašnja žuta štampa. Danas imamo na stotine fosila svakog predstavnika!

*Ako je tako treba li očekivati dalju evoluciju svih oblika života ili samo nastanak vrste koja će prevazići čoveka? Je li to moguće? Od koga bi nastala ta nova vrsta života i kako?   (nastavak zbunjenosti o jedinki nove vrste jednog pola…)

Što da ne nastane ? Opet ne kapirate to sa polom. Da sednete u vremeplov, mogli biste da se parite sa Rimljankom pre 2000 godina. I sa nekom ženskom od pre 100.000, al’ ne biste mogli sa nekom od pre 120.000 godina. Ali Spartakus bi mogao, kontate ? Ne sele se tek tako, ja sam jedna vrsta, ti druga. Pa parili smo se sa Neandertalcima, iako nismo ista vrsta!

*Izneli smo brojne činjenice koje su u suprotnosti sa terorijom evolucije. Na primer 2. Zakon termodinamike, pored ostalog, ukazuje i da svi sistemi u univerzumu teže da pređu u stanje veće neuređenosti.

Vratite se u osnovnu školu. Drugi zakon termodinamike važi u zatvorenom sistemu. Zemlju greje ono žuto, zove se Sunce. Znate, planine su termodinamički nemoguće, a Đavolja Varoš naročito, jer entropija teži tome da je sve ravno.

*Slučajnost, koja je za evolucioniste dokaz kada nema dokaza, ne poznaje i ne stvara simetriju.

Je l’ znate šta je simetrija? Je l’ znate šta je lopta? Je l’ znate kog je obilka Zemlja? Je l’ znate šta ste potpisali?

Je l’ znate šta je simetrija? Je l’ znate šta je pahulja snega? Je l’ znate kog je obilka pahulja? Je l’ znate šta ste potpisali?

Je l’ znate šta je simetrija? Je l’ znate šta je kristal? Pročitajte ovo, jer ne znate, a znaju svi studenti fizičke hemije https://en.wikipedia.org/wiki/Crystal_structure ? Je l’ znate šta ste potpisali?

*Da li slučajno ceo život, od genetskog koda do tela čoveka i delova njegovog tela u dimenzijama zlatnog preseka, najboljim mogućim proporcijama.

Prošetajte se ulicom, zamolite ljude da ih premerite. Verujte mi, različitih su dimenzija i proporcija. 

Uzgred, upravo ste na sulud način priznali postojanje prelazne forme, neandertalca čudnih proporcija i nekog još davnijeg pretka koji su se sklopili u divne proporcije današnjih ljudi.

(Ovo razlišljanje je suludo, ali do sada najmanje suludo u ovom tekstu.)

*Na primer, inklinacija naše planete je idealna...

Jeste čuli za Milankovića, ekstra lik bio, pravi intelektualac, ne uličar kao ja. Ja sam više fajter, kao Mika… E, taj Milanković je računao te parametre. Da vam šapnem tajnu? Menaju se. I da vam šapnem i ovo, slažu se sa merenjima

*U našoj državi, izučavanje biologije je pod apsolutnom kontrolom neodarvinista.

Ajde. Nego biste vi hteli kao vaš uzor, Ken Ham da valjate knjige klincima na državnom nivou i zaradite pare.

Pritom, ne znate da slatko može da se ušećeri.

Ne znate da prebrojite proteine kod čoveka.

Ne znate kako se broje slova u DNK.

Ne znate koji tipovi mutacija postoje, a uče se u osnovnoj školi.

Ne znate šta je vrsta i loše prepisujete.

Ne znate da se u evoluciji posmatra populacija, a ne jedinka.

Ne znate šta je simetrija.

Ne znate 2. Zakon termodinamike

Ali biste da mi zaglupljujete generacije mojih lepih Srba sektaškim učenjima i zaradite pride? Pa da pređete i na Hrvate, Crnogorce i Bosance, da sa nekim drugarima i njih zaglupite!

Vi čak ne znate ni šta ne znate. Toliko bolno ne znate. Bolan.

Oceni 5