Weekend Videos
Vkcci 04 S

Photo: www.naturalnews.com

Neka se ne čuje druga strana

Antivaxx uspon: Odlučujuću ulogu u stvaranju i prevashodno promociji antivakcinalnog pokreta imali su mediji. Pod čuvenom parolom "neka se čuje i druga strana" potpuno je nekritički, pogrešno i neuravnoteženo (a sve pod krinkom balansa) decenijama izveštavano o uticaju i značaju vakcina. U priloženom videu odlično je objašnjeno kako je do toga došlo, kako ovo što imamo danas nije nastalo juče, već je hranjeno godinama, te kako su u tome prednjačile vodeće medijske kuće, i to pre svega televizijske. Internet je samo nastavio istu tu zlosrećnu "misiju".

Trouglovi, trouglovi: Kao „neprirodni osećaj“, nacionalsocijalistički lekari su homoseksualnost smatrali „izlečivom“ , no u praksi homoseksualci nisu upućivani u bolnice već u koncentracione logore (oznaka: ružičasti trougao), gde su u pojedinim slučajevima sprovođeni „ispiti odricanja“ (npr. 1944. u Ravensbrücku), prilikom kojih je ustanovljavano ko „je dopuštao da ga golicaju devojčure“ nakon čega je mogao da bude otpušten iz zatvora kao „ne stvarno homoseksualan“.

Povratak prirodi: Beg od gradskog haosa više nije luksuz, već nasušna potreba, pa mnogi od nas traže mirniji i jednostavniji život. Istina je da se on može osmisliti i usred grada, ali je neuporedivo lakše kad nas ništa ne ometa i ne sputava. Postoji čitava estetika i životna filozofija koju su mladi na internetu prozvali cottagecore, a kojoj je svojstveno i to da uspešno spaja ruralno i urbano, te dok se okreće prirodi, ne zaboravlja ni na blagodeti koje donosi tehnologija. Pored toga, odbacuje nezdravu kompetitivnost, ambiciju i na(d)metanje, u korist mnogo zdravijeg načina života i mentalne higijene.

Protiv stida i sramote: Iako živimo u takozvana „moderna vremena“, mnogi umovi su i dalje zatvoreni, što vodi osećaju sramote u vezi sa seksom i seksualnim žudnjama. Sve je u redu dok je sporazumno, i uključuje zrele osobe koje mogu samostalno da odlučuju.

Oprez: Toksični međuljudski odnosi odavno su goruća tema, naročito oni poslovni, s kojima se teže izlazi na kraj. Zanimljivo je videti da neke zakonitosti važe u svim organizacijama i zajednicama, na svim meridijanima, a da je i dalje tako malo onih koji te zakonitosti razumeju.

Senke iz Japana: Filmadžija Steve Atkins je tokom tri meseca putovanja po Japanu snimao sve što mu je privuklo pažnju – od sunčevih zraka koji se probijaju kroz krošnje drveća, takozvani „Komorebi“, do organskih farmi koje su revolucija u prehrambenoj industriji.

Director’s Cut: Mlađe generacije već slabije poznaju stare muzičke heroje, pa je neophodno da ih na njih stalno podsećamo. Ovom prilikom će za to poslužiti jedan nastup iz 2004. godine, kada je Prince stupio u Rock and Roll Hall of Fame.

Oceni 5