Čovek u LGBTIQ bioskopu
Filmz 01 S

Photo: vimeocdn.com

Netflix za toplo gej leto

Letnji odmori su, pored kupanja i beskrajnih izležavanja, osmišljeni i tako da pružaju prostora da se uhvati korak sa filmskim sadržajima koji su već neko vreme na listama za gledanje. Pored ostalih, tu su i Netflix filmovi sa LGBTIQ tematikom, a koji su vredni utrošenog vremena, te nude neophodnu vlažnost za vrelu letnju pustinju.

Duck Butter

Ovaj film spada u kategoriju eksperimentalne drame sa elementima komedije, a prati dve žene koje su, obeshrabrene stanjem na savremenoj romantičnoj sceni, zbog čega odluče da zajedno provedu 24 sata, a kako bi uz pomoć seksa stvorile novu vrstu intimnosti.

Esteros

Najbolji drugovi iz detinjstva, Matias i Jeronimo, ponovo se sreću nakon što su bili razdvojeni godinama, što je prilika da se pozabave osećanjima koja su gajili jedan prema drugom, te ih potiskivali iz straha od razotkrivanja. I tu na scenu stupa homofobija, kako spoljašnja, tako i internalizovana, a koja preti da ponovo naruši njihov odnos.

God’s Own Country

Iako bi se o nekim komponentama ovog filma mogli pisati i radovi za sebe, ostaje da se kaže da je film zaista u svojoj celini poneo veliki potencijal nešto drugačijih, a opet, nekako viđenih priča. Možda je upravo i način kombinovanja i komponovanja istih najveće bogatstvo ovog filma, odnosno, to je perspektiva koja je svakako teži da balansira, donekle i humanizira, pa i ogoli život LGBTIQA osoba, te ih na taj način prikaže kao osobe sa načelno jednakim startnim pozicijama.

I Am Happiness on Earth

Kao i u slučaju Duck Buttera, i ovde se radi o eksperimentalnom filmu, koji, iako nije dobro prošao kod kritičara, predstavlja donekle zanimljivu tema za sve ljubitelje umetnosti, te kvazi umetničkih tema. Film prati filmskog reditelja čija opsesija jednim muškim plesačem preti da ugrozi njegovu višegodišnju vezu, što je pomalo banalna tema, koju presecaju neobični kadrovi koje gledalac često i ne očekuje.

Kiss Me

Iako se ovaj film bavi temom koja je toliko iscrpljena da je postala i pomalo dosadna, a koja prati ljubavni trougao u okviru kojeg je neophodno da se donesu odluke koje bi odnos vratile u monogamne okvire, ipak nudi sveže uvide u romantične odnose, te probleme modernih ljubavnika.

Oceni 5