Weekend Videos
Cavve 02 S

Photo: Matthew Thorne

Nick Cave: Stranac u tuđoj zemlji

Šta rade mačke u dva ujutru: Frustrirani i duhoviti vlasnik jedne mačke našao je način da spoji Halloween i ljubav prema mački u duhovitom videu.

Kad voliš sebe i sebe voli tebe: Jameela Jamil je britanska radio voditeljka i glumica koja poseban akcenat stavlja na takozvani "body positivity", odnosno prihvatanje sopstvenog tela, a posledično i sopstvene ličnosti u celosti, u kakvom god stanju da je. U okviru te misije pokrenula je YouTube kanal "I Weigh" i razgovarala sa muzičarem Samom Smithom.

Halloween i priključenija: Grace Helbig i Mamrie Hart su komičarke koje YouTube čine boljim mestom. Vidi se iz priloženog.

Dokumentarni film iz 1987: Film „Stranger in a Strange Land“ režirao je Bram van Splunteren za holandski TV kanal VPRO, te su gledaoci mogli da saznaju o ranim „berlinskim godinama“ Nicka Cavea, te o tome kako se formirao sastav The Bad Seeds.

Noć kada je gorela Tulsa: Naselje Greenwood u gradiću Tulsa u Oklahomi je početkom 1921. godine predstavljao primer afro-američke zajednice u usponu, te je bilo poznato i kao „Black Wall Street.“ Tako je bilo sve dok belim građanima uspon zajednice nije zasmetao, pa su odlučili da naselje spale i unište preko hiljadu domaćinstava i poslovnih objekata.

Moć razgovora: YouTube kanal „The Skin Deep“ nudi razgovore kao uvid u odnose potpunih stranaca, što je dragoceno, budući da se iz primera bolje razumeju i usponi i padovi, te poteškoće koje imamo u sopstvenim odnosima.

Oceni 5