Weekend Videos
Avege 03 S

Photo: shepelavy.com

Nije teško biti fin

Kako se kaže: Godinama slušamo o zahvalnosti na new age način, dok nam je čak i u prodavnici teško da kažemo jedno obično "hvala", pred bližnjima još teže. Da li smo nevaspitani, samoživi, socijalno nevešti, ili sve to zajedno, veliko je pitanje. No, The School of Life uvek ima inovativan pristup svakoj temi, naročito onim svakodnevnim poput zahvalnosti. Oni su pak našli potpuno treći odgovor na pitanje zašto je zahvalnost važna i kako je treba pokazati.

Gay & horor: Esej o homoseksualnosti u filmovima strave i užasa zanimljivo je tumačenje, posebno za one koji vole da istražuju granice straha.

Ženski pogled: Šta je muški, a šta ženski pogled u kinematografiji i popularnoj kulturi uopšte, koji je dosad dominirao i na koji način nas je sve oblikovao, te kako pokušavamo da ga prevrednujemo?

Bolje od bekstva: Na deset minuta od centra Helsinkija nalazi se eko-koliba Majamaja. Konstruisao ju je arhitekta Pekka Littow, kao samoodrživu građevinu za one kojima je bekstvo preko potrebno.

Zapostavljena deca: Ponekad se čini da svetom hodaju odrasle zanemarene bebe, željne ljubavi i prihvatanja, a toga potpuno nesvesne. Jedan snimak eksperimenta sprovedenog u Francuskoj 1965. pokazuje se to zanemarivanje zaista manifestuje u najranijoj dobi života.

Život na televiziji: Betty White je uvek dobrodošla, a ovaj intervju iz 1995. je pravo malo blago.

Slikar u bašti: Kratki film iz 1915. godine prikazuje Monea u njegovoj poznatoj bašti u selu Giverny.

Oceni 5