Weekend Videos
Aapo 25 S

Photo: Paulina Lanzerotti

Nikad nam nisu cvetale ruže

Put u blisku prošlost: Svi govorimo da je 2020. najgora godina do sad, ali odemo li samo četiri decenije unazad, videćemo da ni tad na globalnom planu nisu cvetale ruže. Slaba je to uteha, čini se, ali i na tragu one budističke "budite mirni, ništa nije u redu".

Kako smo se edukovali 1919: Internet ne veruje da se nešto dogodilo ukoliko nije snimljeno, pa se na društvenim i drugim mrežama često zaboravlja na prošlost. Jedan nemi film se deli upravo u tom kontekstu, a radi se o edukativnom pokušaju od pre 100 godina, te o Španskoj groznici.

Ne puštaj budalu: Kongresmenka iz Demokratske stranke Alexandria Ocasio-Cortez mogla je da prećuti to što ju je kolega republikanac Ted Yoho nazvao "glupom kučkom", a sve pod ovde dobro poznatom parolom "pusti budalu". Srećom, ona je rešila da se povodom toga obrati ne samo njemu, već čitavoj javnosti.

Džungla u Borči: Priča o privatnoj botaničkoj bašti u Borči nešto je najlepše što ćete danas videti, a svima nam je potrebno.

Muzički predah: Za smirivanje, učenje, čitanje, bolju koncentraciju, ili tek kao podloga za sve vrste dnevnih aktivnosti, ambijentalna muzika prija. Četiri sata uz prizore iz prirode - još više.

Prehrambena istorija: Često zaboravljamo da i hrana ima istoriju, te da je u nerazdvojivoj vezi sa razvojem čovečanstva. Ako ste se pitali šta su jeli naši preci ovo je video za vas.

O usamljenosti: Usamljenost se opisuje kao moderni problem, ali i usamljenost, kao i hrana, ima svoju priču i svoju istoriju.

Oceni 4