Weekend Videos
Millena 01 S

Photo: Matija Koković

Niko nije savršen

Drama kao komentar: TV drama nije samo televizijski program, već često i zapis o jednom vremenu. Tako je i sa „Niko nije savršen,“ koja se emitovala 1993, u vreme koje je bilo sve samo ne „normalno“.

Kako su 1989. zamišljali 2020: Mnogo toga što je predstavljeno pre 30 godina u emisiji "Tomorrow's World" danas na neki način zaista i postoji. Ono čemu se ljudi tad nisu nadali je da će biti manje platežne moći za 30 godina, bar sudeći prema komentarima. Resursi ipak nisu neograničeni.

Stop nasilju: O nasilju se ne ćuti, ne okreće se glava, za nasilnike nema opravdanja jer su žrtve one koje žive sa traumama.

Lepota nemog filma: Earth (1930) delo je ukrajinskog reditelja Alexandera Dovzhenka, po mnogima i najlepši nemi film.

Beograd 1932: YouTube kanal Jugoslovenski kinoteke sadrži dosta kratkih i zanimljivih arhivskih snimaka, a jedan od njih nam dočarava vrevu Velike pijace koja se u to vreme nalazila kod Studentskog trga.

Patti Smith i Bob Dylan: Patti Smith je nedavno po prvi put progovorila u emisiji Tonight Show, te se prisetila vremena kada je Bob Dylan došao da sluša njen bend.

Ovakvih više nema: Kao i svaka rock zvezda, frontmen benda INXS Michael Hutchence se borio sa demonima i bio neverovatno harizmatičan. O njemu i njegovoj tragičnoj smrti još se snimaju filmovi, a jedan od njih se odnedavno može naći i na YouTube-u.

Oceni 5