Weekend Videos
Vratta4

Photo: IMDb

Nova Anka Crnotravka

Anka Crnotravka 21. veka: Cakanu i ekipu ne treba posebno predstavljati, novu komšinicu još manje. Video dovoljno govori sam za sebe.

Od forme ka suštini: Bessel van der Kolk je u svojoj knjizi "The Body Keeps The Score" objasnio da se traume odražavaju ne samo na mentalno, već i na fizičko zdravlje, držanje, stav. Stoga predlaže da im se, u iznalaženju rešenja i isceljenja, tako i pristupi - spolja ka unutra, od telesnog do mentalnog, kako bi duh i telo bili u što harmoničnijem odnosu.

Još malo o J. K. Rowling: Rowling je već neko vreme transfobična, a James Somerton na svom YouTube kanalu traži rešenje za odvajanje autorke od čarobnjaka koje su mnogi zavoleli.

Mito i korupcija: Šta se dešava sa Zlatnim globusima, komitetom koji odlučuje o nagradama, njegovoj rasističkoj i seksističkoj reputaciji, ko članove sve podmićuje i zašto, zbog čega je Tom Cruise vratio svoje tri nagrade, te kako stoje stvari s drugim nagradama, objašnjavaju momci koji stoje iza kanala The Oscar Expert.

Novi romantizam: The New Romantics je bio pokret pop-kulture koji je nastao u Velikoj Britaniji osamdesetih godina prošlog veka. Pokret se pojavio u Londonu i Birmingemu, a izrastao je iz underground scene, te noćnih klubova poput Billy's i The Blitz.

Skrivena arhitektura: Nisu sve stare rimske građevine muzeji i arheološka nalazišta - neke se koriste već dve hiljade godina, dok se grad i svet oko njih menja.  

David Lynch u svetu muzičkog spota: Pesme “Hurdy Gurdy Man” i “Season of the Witch” su mnogima bile jezive, što je pomalo nepravedno. Škotski pevač Donovan ipak ne odustaje, pa je njegova muzika privukla i Lyncha, koji je režirao spot za pesmu „I Am The Shaman“.

Oceni 5