Prolećna TV šema
Mare of Easttown S

Kate Winslet u seriji "Mare of Easttown"

Photo: HBO

Nove serije: Šta gledati u aprilu

Made For Love (HBO Max, 1. april)

Na HBO stiže serija sa Cristin Milioti u glavnoj ulozi koja će pokriti kako polje naučne fantastike tako i komedije (možda ne toliko romantične, videćemo), kao i ozbiljne dramske momente, s obzirom na to da je posredi priča o ženi koja beži od nasilnog muža. Glavna začkoljica je u tome što je taj muž izvesni tehnološki inovator, pa je tako u mozak svoje supruge ugradio čip za praćenje. Nadamo se da su autori ove serije kako treba iskoristili aktuelnu teoriju zavere.

Hemingway (PBS, 5. april)

O ovoj dokumentarnoj seriji ne zna se mnogo osim da sadrži tri epizode i da će se baviti stvaralaštvom velikog američkog pisca, njegovom ostavštinom, ali i ličnošću i tragičnom sudbinom.

The Nevers (HBO, 11. april)

Ova dramska serija smeštena je u viktorijansko doba i prati nekoliko žena koje imaju supermoći. Videćemo kuda će nas ovakva postavka odvesti, ali unapred joj se radujemo, budući da u seriji igra nedovoljno popularna, a sjajna mlada glumica Ann Skelly, najpoznatija po ulozi u mini seriji Death and Nightingales.

Mare of Easttown (HBO, 18. april)

Kate Winslet dolazi nam na male ekrane, a u ovoj mini seriji igraće detektivku koja istražuje misteriozno ubistvo u jednom gradiću u Pensilvaniji, dok usput pokušava i da očuva svoj privatni i porodični život. Zvuči kao i svaki drugi krimić s primesama misterije, ali gledaćemo sigurno. Kate se ne propušta.

Cruel Summer (Freeform, 20. april)

Pored nekoliko istoimenih pesama različitih pop izvođača, ovog meseca dobijamo i seriju zvanu Cruel Summer. Reč je o još jednom krimi trileru i još jednoj misteriji, i to sa oprobanom populacijom – tinejdžerima. I, verovatno, za istu tu ciljnu grupu. Ipak, seriji ćemo dati šansu.

Shadow and Bone (Netflix, 23. april)

I ovde imamo tinejdžere, mračne sile i borbu s neprijateljem, samo u žanru fantastike. Serija je zasnovana na književnom bestselleru, a smeštena je u svojevrsni distopični svet.

The Mosquito Coast (Apple TV+, 30. april)

Nakon knjige i filma iz 1986. sa Harrisonom Fordom u glavnoj ulozi, The Mosquito Coast pojaviće se i kao TV serija. U fokusu priče je pronalazač-idealista koji se, razočaran razvijenim svetom i svim njegovim pošastima, seli sa porodicom u Latinsku Ameriku.

Oceni 5