Prolećna TV šema
Fatal Attraction 2023

Joshua Jackson i Lizzy Caplan u seriji "Fatal Attraction"

Photo: Paramount

Nove serije: Šta gledati u aprilu 2023.

Beef (6. april, Netflix)

Sve što znamo o ovoj seriji jeste da se nakon incidenta na putu životi glavnih junaka drastično menjaju, a kako su se sve epizode već pojavile na Netflixu, svako ko želi može da sazna nešto više. U glavnim ulogama našli su se Ali Wong i Steven Yeoun, što je, s obzirom na šturi sinopsis, verovatno i najbolja preporuka za gledanje.

Tiny Beautiful Things (7. april, Hulu)

Izvesno je – ako glumi Kathryn Hahn, mi ćemo gledati, šta god da je u pitanju, a ovoga puta reč je o porodičnoj komediji snimljenoj prema istoimenom bestsleru. Hahn tumači Clare, kolumnistkinju koja daje savete čitaocima dok joj se privatni život raspada.

Florida Man (13. april, Netflix)

Bivši policajac vraća se na rodnu Floridu kako bi na brzinu rešio neki slučaj, no ono što se čini kao rutinski posao postaje mnogo komplikovanije i pokreće buđenje duhova prošlosti i porodičnih tajni. Sve što može poći naopako – poći će, a nama se čini da ova serija može biti ili sasvim solidan pogodak ili potpuni promašaj.

The Last Thing He Told Me (14. april, Apple TV+)

Jennifer Garner našla se u glavnoj ulozi u ovoj seriji zasnovanoj na istoimenom romanu. Reč je o još jednom nestalom suprugu, naizgled uzornom, nakon čijeg misterioznog nestanka na videlo izlaze sve tajne i nepoznanice. Glavna junakinja treba da se suoči sa novonastalom situacijom, usput se pomiri sa time da muža možda nije sasvim ni poznavala, a onda i zaštiti njegovu ćerku – budući da poslednje reči koje joj je uputio ukazuju upravo na to. Nadajmo se da će ovo biti triler vredan gledanja.

Mrs. Davis (20. april, Peacock)

Ova SF komedija ne samo da spaja nespojive žanrove, već to čini i tematski – u fokusu su religija i veštačka inteligencija – jedna večita i jedna aktuelna tema koja preti da postane večita. Gospođa Davis je zli „robot“, a jedna časna sestra ima misiju da se izbori protiv nje i tako spase čovečanstvo. Glavnu ulogu tumači Betty Gilpin.

Dead Ringers (21. april, Amazon Prime)

Bazirana na istoimenom filmu iz 1988. godine, ova serija donosi priču o bliznakinjama koje su genijalne ginekološkinje, pa ne samo da pomažu ženama da vode računa o reproduktivnom zdravlju i donesu decu na svet, već, prema njihovim rečima, „prave decu ni od čega“, što pokreće brojna etička pitanja. U glavnim ulogama našla se Rachel Weisz, što znači da će ovaj psihološki triler biti obavezna TV lektira, kao i da smo samo na osnovu trailera sigurni da Weisz bez problema parira Jeremyju Ironsu, svom filmskom „dvojniku“.

Fatal Attraction (30. april, Paramount +)

Stiže još jedan TV remake kultnog filma – serija Fatal Attraction, koja bi konačno mogla da ispravi nepravdu iz 1987. i predstavi Alex kao lik kompleksniji od opsesivne ljubavnice što od usamljenosti beži u bolesnu ljubomoru i kuvanje nedužnog zeca. Glavne uloge igraju Lizzy Caplan i Joshua Jackson, a naznačeno je da će vreme radnje serije otići i 15 godina u budućnost.

Oceni 5