Letnja TV šema
The Deceived

Emily Reid kao Ophelia u "The Deceived"

Photo: Medium

Nove serije: Šta gledati u avgustu

The Deceived (Channel 5, 3. avgust)

Priča o studentkinji koja se zaljubljuje u oženjenog profesora ženskaroša zvuči kao već viđeni i pritom negledljivi kliše, ali nakon odgledane pilot epizode možemo reći da seriji svakako treba posvetiti pažnju. Napisana je inteligentno, fotografija je tako jesenje prijatna da biste u te kadrove mogli zauvek zuriti, glumci su odlični... Studentkinja nije tupava bimbo, samo ispada tupava, a profesor je zaista ljigav; njegova žena je tu najjača karika, čiji će lik, izgleda, mrsiti konce svima doveka. Kako – nećemo otkrivati, a i glavni deo sledi tek nakon prve epizode. „The Deceived“ ima odlike klasičnog trilera, sa primesama horora i misterije, a uz to samo četiri epizode. Nadamo se da nas neće izneveriti.

Immigration Nation (Netflix, 3. avgust)

Dokumentarnu seriju koja se bavi imigracionom politikom SAD, naročito tokom Trumpovog mandata, kritičari ocenjuju kao teško, uznemirujuće, ali obavezno TV štivo.

Sex Next Door (Quibi, 3. avgust)

Dokumentarna serija prati četvoro seksualnih radnika iz Sijetla, potpuno različitih profila, životnih priča i iskustava, te tako kroz osam epizoda na humanizujući način, bez stigmatizacije i predrasuda priča priče običnih ljudi. Kritičari koji su imali prilike da pogledaju seriju tvrde da tu nema ničeg revolucionarnog, ali ni senzacionalističkog. Preovladavaju ljudskost, empatija i razumevanje seksualnosti, naročito različitosti u seksualnosti.

(Un)Well (Netflix, 12. avgust)

Ova dokumentarna serija bavi se wellness industrijom i raznoraznim pripadajućim „čudima“ koja nam garantuju savršeno zdravlje, blagostanje, neprekidni duševni mir... New age filozofija otišla je dalje od priručnika i mantri, pravo u srce placebo-proizvoda koji njihovim tvorcima obezbeđuju status milionera. Jedva čekamo!

Lovecraft Country (HBO, 16. avgust)

Jordan Peele, jedan od trenutno najrelevantnijih filmskih stvaralaca („Get Out“, „Us“) na male ekrane dolazi kao koautor (zajedno sa Mishom Green) i jedan od izvršnih producenata horor serije čija je radnja smeštena u pedesete godine prošlog veka i prati mladog Afroamerikanca koji zajedno s prijateljicom i ujakom putuje zemljom u potrazi za nestalim ocem. Na tom putu se, kako piše u opisu, suočavaju sa čudovištima i rasizmom. Serija je snimljena prema istoimenoj knjizi Matta Ruffa iz 2016. godine.

Love Fraud (Showtime, 30. avgust)

Još jedna dokumentarna serija ovoga puta prati potragu za Richardom Scottom Smithom, prevarantom koji je 20 godina upoznavao žene preko interneta, da bi na kraju ušao u njihove živote, ali i novčanike i bankovne račune. Sada se žrtve njegovih mahinacija i emotivnih manipulacija udružuju u potrazi za pravdom, nakon što je pravni sistem zakazao.

Oceni 5