Letnja TV šema
Nine Perfect Strangers S

Nicole Kidman u seriji "Nine Perfect Strangers"

Photo: VINCE VALITUTTI

Nove serije: Šta gledati u avgustu 2021.

Mr. Corman (Apple TV+, 6. avgust)

Joseph Gordon-Levitt je napisao scenario za ovu seriju, uz to režira, producira i igra glavnu ulogu, a ovaj takoreći one-man show baviće se životom nastavnika jedne državne škole. Na prvi pogled ne čini se kao interesantna postavka, no iskustvo nas uči da su mnoge neverovatne priče postale loše serije, pa nema razloga ne pogledati ovu dramediju.

UFO (Showtime, 8. avgust)

Ova dokumentarna serija od četiri epizode istraživaće sve ono čime se agent Mulder bavio davnih dana – počev od ljudske opsesije neidentifikovanim letećim objektima i vanzemaljcima do potencijalnih tajni koje kriju vlada, tajne službe, vojska i korporacije koje su, očekivano, u sprezi. Narod je, izgleda, rešio da uzme NLO u svoje ruke. Videćemo kako će to izgledati na kraju.

Reservation Dogs (FX/Hulu, 9. avgust)

Jedan od autora ove serije je Taika Waititi, a baviće se životima američkih urođenika u jednom rezervatu u Oklahomi, i to u savremenom trenutku. Četvoro tinejdžera pokušaće da napusti svoje okruženje i pobegne iz siromaštva u neko novo i bolje sutra. Njihova obećana zemlja je, kao i za mnoge, Kalifornija.

Heels (Starz, 15. avgust)

Serija o braći koja se vole, ali i rvu (što profesionalno, što metaforički), možda ne deluje kao svačiji izbor, ali po traileru bi se reklo da je reč o pravoj porodičnoj drami u kojoj će biti za svakoga ponešto.

Nine Perfect Strangers (Hulu, 18. avgust)

Nadajmo se da ovo neće biti još jedna varijacija na temu ljutih gusara, koliko god da ih je, mada početna premisa ukazuje na to. Devetoro potpunih stranaca naći će se u izmeštenom wellness centru, a tokom desetodnevnog boravka tamo doživeće ono što nisu mogli ni da zamisle. Zvuči dovoljno intrigantno, ali publiku će verovatno više privući činjenica da se ekipa serije Big Little Lies ponovo okupila za ovu priliku, i to u sastavu: Liane Moriarty (autorka romana prema kojem je snimljena serija), David E. Kelley (kreator i producent serije) i Nicole Kidman – glavna zvezda. Ne bude li bolje od The Undoing, ni treća sezona Big Little Lies neće biti dovoljno dobra uteha.

The Chair (Netflix, 20. avgust)

Vraća nam se i Sandra Oh, poznata kao Cristina Yang iz Grey's Anatomy i Eve Polastri iz Killing Eve. Ovoga puta gledaćemo je kao šeficu katedre za engleski jezik na prestižnom univerzitetu. Boriće se sa predrasudama, datim okolnostima i činjenicom da katedra propada, a mi se nadamo da se neće boriti za gledanost. Jedva čekamo The Chair!

Chapelwaite (Epix, 22. avgust)

Hoćemo li pružiti priliku još jednoj adaptaciji dela Stephena Kinga u obliku TV serije? Ne! Ali, to ne sprečava vas da je gledate i javite nam vredi li pružati šanse još nekome osim Nicole Kidman.

Only Murders in the Building (Hulu, 31. avgust)

Jedan od autora i glavnih glumaca ove serije je Steve Martin, pa je sasvim izvesno da je komedija u pitanju, ali ne bez malo tragedije i trilera, kako 2021. i nalaže. Troje komšija otkrivaju zajedničku strast prema tzv. true crime pričama, i to nakon što baš u njihovoj zgradi dođe do ubistva. Počinju da snimaju podcast o zločinu (ili više njih), a možda ga usput i reše.

Oceni 5