Letnja TV šema
The Sandman

Photo: Netflix

Nove serije: Šta gledati u avgustu 2022.

The Sandman (Netflix, 5. avgust)

Čuveni strip serijal Neila Gaimana dobio je svoju TV, odnosno streaming varijantu. Neki su oduševljeni, neki razočarani, kritičari uglavnom blagonakloni. U stvaranju serije učestvovao je i sam Gaiman kao izvršni producent, pa se nadamo da je finalni proizvod veran njegovoj kreativnoj viziji.

Children of the Underground (FX, 12. avgust)

Ova dokumentarna serija govori o Faye Yager, ženi koja je mnogo dece i žena izvukla iz kandži porodičnog nasilja, da bi kasnije i sama bila optužena za kidnapovanje i emocionalno zlostavljanje.

Five Days at Memorial (Apple TV+, 12. avgust)

Apple TV+ ne posustaje, ima sve bolji sadržaj i nastavlja sa ozbiljnim dramama. Five Days at Memorial kao predložak ima knjigu Sheri Fink, a bavi se događajima koji su usledili neposredno nakon što je uragan Katrina devastirao Nju Orleans. Pratimo šta se sve dešava u bolnici tokom pet mučnih dana, kada pacijenti samo pristižu, a doktori jedva uspevaju da se pobrinu za njih, a i za sebe.

Marriage (BBC, 14. avgust)

Nicola Walker i Sean Bean tumače glavne uloge u drami o braku, zreloj ljubavi, njenim dobrim, lošim, a nadasve komplikovanim aspektima. Ne sumnjamo da ćemo od BBC-ja dobiti ono što zaslužujemo – kvalitetnu dramu i toplu ljudsku priču nad kojojm možemo da se zamislimo.

The Undeclared War (Peacock, 18. avgust)

Radnja ove serije smeštena je u 2024. godinu, posle završetka pandemije (optimistično), a tik pred izbore u Britaniji, kada se otkriva da se priprema cyber napad i moguće nameštanje glasova i krađa izbora. Za koga, čija, u čiju korist, nije poznato, jer nije ni tako očigledno. Sve podseća na Ameriku 2016, ali moguće je da će nas autori iznenaditi. U središtu priče je mlada stažistkinja koja tek počinje da radi i shvata da ni u državnoj službi, a ni šire, nisu čista posla.

Bad Sisters (Apple TV+, 19. avgust)

Izgleda da je na pomolu odlična crna komedija (s naglaskom na – crna), inače rađena po uzoru na belgijsku seriju Clan. U fokusu su sestre koje ostaju bez roditelja, ali obećavaju da će uvek biti tu jedna za drugu i štiti se međusobno. Međutim, u priču se upliću i problematični muževi, tugovanje, kao i sveopšte životne okolnosti koje im ne idu naruku.

Mike (Hulu, 25. avgust)

Možda znate Tysona, ali da li znate Mikea? To je slogan kojim Hulu promoviše seriju o legendarnom bokseru i njegovom trnovitom putu do zvezda. Ekipa koja je radila film I, Tonya stoji iza mini-serije Mike, a njihovo iskustvo sa sportskim biografijama je očigledno dovoljno dobra preporuka.

The Patient (FX/Hulu, 30. avgust)

Ovu seriju nam je pak spremila ista ekipa koja je radila i naše voljene The Americans, tako da je The Patient nešto što s nestrpljenjem iščekujemo. Reč je o psihološkom trileru u kojem pacijent uzima svog psihoterapeuta za taoca. Glavne uloge igraju Steve Carell and Domhnall Gleeson.

Oceni 5