Zimska TV šema
Landscapers

Olivia Colman i David Thewlis u seriji "Landscapers"

Photo: HBO

Nove serije: Šta gledati u decembru 2021.

Harlem (Amazon Prime, 3. decembar)

Još jedna u nizu serija o životu devojaka u vibrantnom Njujorku je pred nama, ali mnoge od njih očigledno nisu dovoljno reprezentativne i prilagođene određenoj grupi ljudi, pa je sasvim legitimno stvarati varijacije na temu i prilagođavati ih nekom novom ili nečijem drugačijem iskustvu. Ovoga puta pratićemo živote devojaka iz Harlema, a uzmemo li u obzir i to da se Seks i grad u vidu rimejka And Just Like That... vraća na male ekrane, jasno je da će za svaku generaciju žena biti ponešto.

Landscapers (HBO, 6. decembar)

Ova serija se već mesecima najavljuje i s nestrpljenjem očekuje pre svega zato što je u glavnoj ulozi Olivia Colman, a direktan partner joj je David Thewlis. Njih dvoje su Susan i Chris Edwards, običan bračni par iz komšiluka koji postaje bezbednosno interesantan nakon što se otkrije da su im u dvorištu kuće zakopani leševi i utvrdi da je zapravo reč o njenim roditeljima. Serija je bazirana na istinitoj priči.

Abbott Elementary (ABC, 7. decembar)

Ovo se čini kao feel good priča o nepovoljnim životnim okolnostima, ali i uspehu i napretku uprkos njima. Snimana u mockumentary stilu, poput The Office ili Parks and Recreation, svakako će privući pažnju ljubitelja tih komedija, a nadamo se da će je priča o državnoj osnovnoj školi u SAD-u, posvećenim učiteljima i izgubljenom direktoru i zadržati.

And Just Like That... (HBO Max, 9. decembar)

I, kao što smo već napomenuli, vraćaju se Carrie i ekipa, samo bez Samanthe. Više o sudbini njenog lika saznaćemo tek kad serija počne, budući da marketinški tim to krije kao zmija noge, što je sasvim očekivano. Kad je već mnogima omiljeni lik izvan priče, hajde da bar sve ostalo ostavimo za samo emitovanje i tako privučemo određeni deo publike. S druge strane, tu je i nepobediva nostalgija, sveopšti revival ranih dvehiljaditih i stoga odličan tajming ovog nastavka, pa je izvesno da će gledanost biti visoka. Sudeći prema traileru, autori su zadržali ono što se publici dopadalo, a ubacili malo rodnog, rasnog i seksualnog diverziteta, što ne da je nedostajalo originalu, već je s namerom bilo skrajnuto ili stereotipno predstavljano.

Station Eleven (HBO Max, 16. decembar)

Svet je u kolapsu nakon pandemije smrtonosnog virusa. Zvuči poznato? Pa, i ne baš. U ovoj seriji, snimljenoj prema knjizi Emily St. John Mandel iz 2014. godine, pandemija je već gotova, a svet doslovce devastiran, bez izgleda da se nastavi tamo gde se stalo i živi „normalnim životom“. To je nevolja s tim naučnofantastičnim viđenjem sveta – nikako da mu doskočimo. Katastrofe se u našoj realnosti odvijaju mnogo suptilnije, mi se pravimo da je sve u redu i da nas ništa ne dotiče, a posledice živimo i živećemo potpuno nesvesni. Junaci ove serije neće imati taj luksuz ili pak tu nesreću, videćemo.

With Love (Amazon Prime, 17. decembar)

Evo jedne prave blagdanske serije – romantične komedije čija se radnja odvija u vreme praznika, a tema je potraga za ljubavlju, ali i proslavljanje one koju već imamo u svojoj porodici. Slatko. Čak i u slučaju da su autori preterali sa šećerom, verujemo da će nekome i to prijati. Neka cveta hiljadu imela!

Stay Close (Netflix, 31. decembar)

Za ljubitelje krimi trilera tu je još jedna Netflix adaptacija romana Harlana Cobena. Ovoga puta na adaptaciji rade Britanci, pa s pravom očekujemo BBC kvalitet i ništa manje od toga. Glumačka postava (Cush Jumbo, James Nesbitt, Richard Armitage...) to već obećava.

Oceni 5