Zimska TV šema
George & Tammy

Jessica Chastain u seriji "George & Tammy"

Photo: Dana Hawley / Showtime

Nove serije: Šta gledati u decembru 2022.

George & Tammy (Showtime, 4. decembar)

Jessica Chastain i Michael Shannon igraju country zvezde Tammy Wynette i Georgea Jonesa, koji su bili i poslovno i privatno, odnosno ljubavno, povezani. Jedna od Tammynih najpoznatijih pesama je neslužbena himna konzervativaca Stand By Your Man, pa će biti zanimljivo videti da li je, makar u seriji, poslušala sopstveni savet. Inače, serija je zasnovana na knjizi The Three of Us: Growing Up with Tammy and George, čija je autorka ćerka popularnog country para, i sama pevačica, Georgette Jones.

Kindred (FX/Hulu, 13. decembar)

Serija snimljena takođe prema bestseleru prati Danu koja živi u Los Anđelesu u savremeno doba, a volšebno otputuje u 19. vek na jednu plantažu, gde upoznaje svoje pretke. Priča tako dobija neočekivan i zastrašujuć zaplet, a slutimo da to putovanje kroz vreme ima štošta da nam kaže o sadašnjosti.

The Recruit (Netflix, 16. decembar)

Sa Netflixom se nikad ne zna. Uglavnom bacaju novce na komercijalni šund, ali potkrade se tu i tamo kakav biser, dakako, komercijalni, ali biser. The Recruit više liči na ono prvo, ako je sudeći prema najavi, ali samim tim deluje i kao potencijalni hit. Autori su odlučili sve da spoje – CIA, advokate, špijunažu, međunarodne skandale i državne tajne, uz adekvatnu količinu seksa, humora i sladunjavosti, ne bi li se sve ciljne grupe držale na okupu.

1923 (Paramount+, 18. decembar)

Vestern živi svoju drugu mladost i ne planira da ode, pa tako dobijamo još jedan TV uradak koji pripada tom žanru. Reč je o prequelu serije Yellowstone, a nastavku 1883. U glavnim ulogama našli su se Helen Mirren i Harrison Ford, što je već dovoljno dobra preporuka.

Without Sin (ITV, 28. decembar)

Sve što znamo o ovoj seriji jeste da je britanska, da glavnu rolu ima Vicky McClure, te da je reč o majci koja se suprotstavlja ubici svoje ćerke tinejdžerke. Dok je on u zatvoru, ona mu dolazi  posete i dok pokušava da dođe do odgovora i izbori se sa sopstvenom tugom, otkriva nešto neočekivano.

Oceni 5