Zimska TV šema
Clarice S

Rebecca Breeder kao Clarice Starling

Photo: CBS

Nove serije: Šta gledati u februaru

Devil May Care (SyFy, 6. februar)

Nova animirana komedija za odrasle vodi nas direktno u pakao, čiji se imidž hitno mora popraviti, pa đavo odlučuje da se konačno pozabavi svojim PR-om. Unajmljuje menadžera za društvene mreže i nada se najboljem. Ili najgorem? U svakom slučaju, zvuči dovoljno interesantno.

Clarice (CBS. 11. februar)

Veliko je pitanje kako će izgledati nastavak kultnog filma Kad jaganjci utihnu u obliku TV serije Clarice. Smeo potez, priznajemo, no da li će ga filmofili prihvatiti, pokazaće vreme. Odlučujemo da makar na sekund ne budemo skeptični i uputimo vas na ovu seriju, čija radnja počinje godinu dana nakon one filmske. Agentkinju FBI-ja Clarice Starling igra Rebecca Breeder.

Behind Her Eyes (Netflix, 17. februar)

Snimljena prema istoimenom bestselleru, ova serija donosi ljubavni trougao, intrigu i brojne peripetije, uz izvesnu dozu sapunice. Videćemo hoće li je biti u dovoljnim ili prekomernim količinama, tek – slutimo još jedan TV hit, za koji se nadamo da nas neće razočarati kao The Undoing. Iako sve upućuje na to, trailer naročito.

Tell Me Your Secrets (Amazon Prime, 19. februar)

Na The Undoing podseća i Tell Me Your Secrets, tim pre što dele jednog od izvršnih producenata i glumicu Lily Rabe, koja je ovde konačno u glavnoj ulozi, a ne tek „najbolja drugarica“. Ipak, trailer se čini dovoljno intrigantnim, a raduje i to što se u podeli našla Amy Brenneman, drago i poznato lice iz mnogih serija devedesetih i ranih dvehiljaditih. U fokusu je, ponovo, troje glavnih likova, sa svojom mračnom i traumatičnom prošlošću. Kupljeno!

Ginny & Georgia (Netflix, 24. februar)

Evo još jednog TV „dvojnika“. Ginny & Georgia je priča o majci i kćerki koje se često sele bežeći od majčinih proganjajućih tajni iz prošlosti. Dakle, Little Fires Everywhere, samo na Netflix način i manje mračno, gotovo light - mlada mama koja deluje kao vršnjakinja sopstvenog deteta, politički osvešteni i prepametni klinci, bezbroj popkulturnih referenci, brzi dijalozi dovitljivih likova, kćerka koja je zrelija od majke... I imamo hit(a)!

Oceni 5