Zimska TV šema
Nolly

Helena Bonham Carter u seriji "Nolly"

Photo: Ben Blackall / ITV

Nove serije: Šta gledati u februaru 2023.

The Ark (Syfy, 1. februar)

Ljubitelji naučne fantastike dobijaju užitak od 12 epizoda, odlazak sto godina u budućnost i svemirsku letelicu na kojoj, neposredno pre dostizanja cilja, dolazi do nesreće u kojoj će mnogi članovi posade izgubiti život. Oni koji su preostali treba da se nose sa gubitkom, a istovremeno nastave da rade kako bi sprečili dalje katastrofe, preživeli i potencijalno došli do cilja.

Nolly (ITV, 2. februar)

Možda kao gledaoci sa Balkana ne znamo mnogo (ili pak ništa) o Noele Gordon - Nolly, ali znamo dovoljno o Heleni Bonham Carter da se zainteresujemo za ovu britansku biografsku dramu. Noele Gordon bila je engleska glumica i voditeljka najpoznatija po ulozi u sapunici Crossroads, u kojoj je igrala čak 18 godina, da bi nakon toliko vremena naprasno bila otpuštena bez najave i objašnjenja. Tada, 1981. godine, bila je na vrhuncu slave i vrlo brzo se survala u ponor, a serija prati njenu dalju borbu i životni put, sa HBC u naslovnoj ulozi.

Dear Edward (Apple TV+, 3. februar)

Snimljena prema istoimenom romanu, ova serija prati život dečaka Edwarda koji ostaje sam nakon što mu u avionskoj nesreći strada najbliža porodica. On, zajedno sa drugim preživelim putnicima, pokušava da se izbori sa šokom, tugom i činjenicom da mu se život nepovratno izmenio. Usput uspostavlja i značajne veze sa donedavnim strancima koje mu možda mogu pomoći da lakše izađe na kraj sa traumom. Zvuči potresno, ali ako je osmišljeno i sprovedeno u delo kako treba, moglo bi biti vredno gledanja.

Hello Tomorrow! (Apple TV+, 17. februar)

Ovu seriju autori opisuju kao retrofuturističku SF dramediju, što ne samo da ukazuje na haotičnu mešavinu žanrova, već podseća i na Severance, seriju koja je takođe nastala u produkciji Apple TV+. S obzirom na to da oni mogu da se diče kvalitetom svog programa, opravdano je očekivati dobar finalni proizvod koji neće biti direktna kopija prethodnika.

The Consultant (Amazon Prime, 24. februar)

Dobijamo još jednu seriju čija se priča odvija na radnom mestu, odnosno u IT kompaniji koja propada, te stoga angažuje stručnjaka koji bi trebalo da je spasi. Ono što pak njega interesuje su privatni životi zaposlenih i jasno im stavlja do znanja da jedva čeka da ih upozna na ličnom nivou. Takođe podseća na Severance, s tim da s ovde poslovni i privatni život na neki način spajaju. Videćemo kakve će to rezultate doneti na kraju.

Oceni 5