Zimska TV šema
The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

Photo: Netflix

Nove serije: Šta gledati u januaru 2022.

Wolf Like Me (Peacock, 13. januar)

Mary i Gary su dve izgubljene duše koje se sticajem okolnosti pronalaze. I jedno i drugo doživeli su tragedije u prošlosti i teško se snalaze u životu. Kosmos njih dvoje ciljano spaja, a na njima je da to sami otkriju tako što će pratiti određene znake. U glavnim ulogama su Josh Gad i Isla Fisher.

Archive 81 (Netflix, 14. januar)

Jedan čovek dobija zadatak da restaurira oštećene video kasete iz 1994. godine. Posebno ga zainteresuju one koje se tiču nestale autorke dokumentaraca Melody Pendras, pa ubrzo počinje i da se bavi određenom sektom, koja je potencijalno kriva za ono što se desilo Melody. Pratimo dve linije radnje koje se verovatno u odlučujućim trenucima i prepliću.

Single Drunk Female (Hulu, 20. januar)

Naslov obećava, a verujemo da će i egzekucija biti dobra. Glavna junakinja Samantha je alkoholičarka i vraća se u rodni grad kako bi počela život iznova i iskoristila poslednju šansu za konačno izlečenje. Jasno je da joj neće biti lako, s obzirom na to da ponovo treba da živi s majkom, sreće se sa društvom iz škole i bivšim momcima.

As We See It (Amazon Prime, 21. januar)

Konačno dobijamo seriju u kojoj autistični pojedinci nisu sporedni likovi i leva smetala, već glavni junaci, pa možemo videti i kako oni doživljavaju svet, komuniciraju sa okruženjem i jedni s drugima, boreći se za poboljšanje kvaliteta života i sopstvenu nezavisnost.

The Gilded Age (HBO, 24. januar)

Sve počinje 1882, u doba neviđenog ekonomskog uspona Sjedinjenih Američkih Država. Koliko je taj finansijski gigant rastao, toliko su radnici i sirotinja patili, dok su se beskrupulozni industrijalci i bankari bogatili. U raljama skromnog porekla i krupnog kapitala naći će se i Marian Brook, mlada devojka rastrzana između dveju posvađanih tetki, s kojima mora da živi nakon što je posle smrti oca pošalju sa sela u grad.

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window (Netflix, 28. januar)

Ovo je pomalo parodija na neuspeli prošlogodišnji film The Woman in the Window, pomalo triler i misterija, malo više crna komedija, a najviše, nadamo se, zabavna serija uz koju ćemo uživati. U glavnoj ulozi našla se Kristen Bell, a jedan od producenata je Will Ferrell.

The Afterparty (Apple TV+, 28. januar)

Sve što može da pođe po zlu na godišnjici mature, naravno, poći će. The Afterparty je crna komedija koja se bavi pričom o misterioznom ubistvu, ispričanom iz više različitih perspektiva. U skladu s tim je i režirana, snimljena i odigrana. Čini se interesantno, a mi se nadamo da će biti i izvedeno kako treba.

Oceni 5