Zimska TV šema
Stonehouse

Photo: ITV

Nove serije: Šta gledati u januaru 2023.

Stonehouse (ITV, 2. januar)

Radujemo se svakoj britanskoj TV seriji, naročito onda kada glumačku postavu predvodi bračni par Keeley Hawes i Matthew Macfadyen. Delimično je zasnovana na istinitim događajima, a bavi se životom britanskog ministra Johna Stonehousea, koji je nestao u novembru 1974. u Majamiju, da bi se kasnije ispostavilo da je lažirao sopstvenu smrt.

The Lying Life of Adults (Netflix, 4. januar)

Nakon izuzetnog uspeha serije Moja genijalna prijateljica, još jedna knjiga italijanske spisateljice Elene Ferrante dobija svoju ekranizaciju, ovoga puta na Netflixu.

Lažljivi život odraslih prati dešavanja u Napulju devedesetih, kada jedna devojka uz pomoć svoje tetke otkriva mračne tajne grada i upoznaje se sa njegovim podzemljem, te otkriva šta se zapravo krije iza ispolirane fasade.

Copenhagen Cowboy (Netflix, 5. januar)

I u ovoj seriji se jedna devojka upoznaje s podzemljem. Reč je o Miu, borkinji na strani pravde, a protiv mračnih sila koje vladaju kopenhaškim podzemljem. Ova danska serija žanrovski je određena kao triler, no čini se da joj neće nedostajati ni izvesni naučnofantastični elementi.

The Rig (Amazon Prime, 6. januar)

Sudeći prema prvim utiscima, kritika je ovu seriju uglavnom pozitivno ocenila, dok publika nije naročito oduševljena. Svakako, ostavljamo sve individualnoj proceni, no priča o misterioznoj magli koja počinje da se širi na jednoj škotskoj naftnoj platformi i ostavlja radnike u čudu svakako zvuči interesantno.

The Last of Us (HBO, 15. januar)

Jedan od autora ove serije Craig Mazin, poznat i po tome što je kreator popularne mini-serije Chernobyl. The Last of Us temelji se na poznatoj istoimenoj video-igri, a u glavnoj ulozi naći će se Pedro Pascal. On igra Joela, krijumčara koji treba da sprovede četrnaestogodišnju devojčicu kroz opasnu teritoriju postapokaliptične Amerike. Jednu od epizoda ove serije režirala je i bosanskohercegovačka rediteljka Jasmila Žbanić.

That '90s Show (Netflix, 19. januar)

Reč je o nastavku dobro poznatih Veselih sedamdesetih, i to sa velikim delom originalne postave. Radnja je smeštena u leto 1995. godine, a prati Leilu Forman, ćerku Donne i Erica, koja provodi raspust kod babe Kitty i dede Reda u Viskonsinu.

Poker Face (Peacock, 26. januar)

Autorka i glavna glumica serije The Russian Doll, Natasha Lyonne, producira i glumi i u seriji Poker Face, što je za nas već dovoljno dobar razlog za gledanje. Serija će imati deset epizoda i svaka od njih će se baviti jedinstvenim kriminalističkim slučajem. Žanrovski je određena kao humoristična drama, odnosno dramedija, što znači da ima potencijala da se razvije u različitim pravcima.

Oceni 5