Letnja TV šema
Stateless S 1

Yvonne Strahovski u "Stateless"

Photo: Ben King/Netflix

Nove serije: Šta gledati u julu

Stateless (Netflix, 8. jul)

Iako je serija već emitovana u matičnoj Australiji pre nekoliko meseci, tek njeno udomljavanje na Netflixu garantuje veću gledanost i interesovanje javnosti. Čak ni zvučna imena poput Cate Blanchett (pored toga što igra u seriji, jedna je od autorki i izvršnih producentkinja), Yvonne Strahovski (poznata i kao Serena iz The Handmaid's Tale), Dominic West (The Wire, The Affair...) nisu uspela da Stateless izbace na površinu sve dok nije došao spasilac Netflix. Serija se bavi manama australijskog imigracionog sistema i ljudima koji zbog toga ispaštaju.

P-Valley (Starz, 12. jul)

Šta se sve događa u jednom striptiz klubu na jugu Amerike, bilo na sceni ili mimo nje, kakvi su životi i međusobni odnosi devojaka koje tamo rade deluje kao dovoljno zanimljiv sinopsis, a verujemo da će takva biti i serija urađena prema pozorišnom komadu Pussy Valley.

Brave New World (Peacock, 15. jul)

Huxleyjev roman Vrli novi svet dobija svoju najnoviju ekranizaciju u vidu istoimene američke TV serije. Jedva čekamo da vidimo kako će se TV utopija koja se pretvara u distopiju uklopiti u već ionako distopičnu 2020. godinu.

30 Rock (NBC, 16. jul)

Kultna komedija Tine Fey vratiće se na male ekrane samo jednom epizodom, specijalom, snimljenom za vreme karantina, baš kao i Parks and Recreation prošlog meseca. Ukoliko niste gledali 30 Rock, pravo je vreme za to – produkcija je sve tanja, kraj pandemije nije na vidiku, tako da nam preostaje da se vraćamo klasicima. Sedam sezona ove serije stoga su prava mera.

Helter Skelter: An American Myth (Epix, 26. jul)

Tarantinova alternativna istorija u Once Upon a Time in Hollywood obeležila je 2019, dok nas 2020. vraća u realnost i donosi dokumentarnu seriju o Charlesu Mansonu. Nije ni prvi ni poslednji dokumentarac o njemu, ali ono što je novo su, kako autori tvrde, dosad neviđeni snimci i intervjui sa članovima Mansonove sekte. Ako bi neko ponovo nešto snimao o Mansonu, predlažemo da se nastavi posle dve sezone nepravedno prekinuta serija Aquarius.

 

Oceni 5