Letnja TV šema
Gossip Girl 2021

Photo: Jose Perez/Bauer-Griffin

Nove serije: Šta gledati u julu 2021.

Gossip Girl (HBO Max, 8. jul)

Iako mnogi od nas nisu bili oduševljeni ni originalnom verzijom Gossip Girl, mora joj se priznati status popkulturnog fenomena i nezaobilazne reference, pa će s tim u vezi biti zanimljivo videti kako će izgledati remake serije koja je definisala jednu generaciju. Očekujemo višu rasnu, rodnu i seksualnu osveštenost i  još veće klasno raslojavanje. Jedino što potvrđeno ostaje isto jeste uloga naratorke, i ovoga puta poverena glumici Kristen Bell.

The White Lotus (HBO, 11. jul)

Posle odlične, ali neshvaćene i stoga prerano otkazane Enlightened, Mike White je za HBO osmislio novu seriju, The White Lotus, o kojoj se ne zna mnogo osim da prati nekoliko turista na jednom tropskom ostrvu. Tokom nedelju dana, njihovi životi se prepliću i komplikuju, a ne izostaje ni misteriozno ubistvo, kao ni društveno-politički komentar.

Catch and Kill: The Podcast Tapes (HBO, 12. jul)

Ronan Farrow zaslužan je za to što je u medije dospela istina o Harveyju Weinsteinu, a na tragu njegovog pisanja nastali su potom knjiga i podcast Catch and Kill. U ovoj dokumentarnoj seriji Ronan razgovara sa svojim kolegama novinarima, ali i svima ostalima koji su doprineli tome da se sazna istina o seksualnom zlostavljanju u filmskoj industriji, a potom i osnuje pokret Me Too.

Dr. Death (Peacock, 15. jul)      

Serija je bavi istinitom pričom o doktoru iz Dalasa koji je brojne pacijente nakon rutinskih operacija dovodio u još lošije zdravstveno stanje, čak i smrt. Naslovnu ulogu igra Joshua Jackson (nama najpoznatiji iz serije The Affair), a tu su i Alec Baldwin, Christian Slater, Anna Sophia Robb, Grace Gummer...

The North Water (AMC, 15. jul)

Colin Farrell i Jack O'Conell igraju u seriji koja prati ekspediciju na Arktiku sredinom 19. veka. Svako je tu došao kako bi pobegao od duhova prošlosti, sramote, sopstvene realnosti, ali znamo da nas upravo to od čega bežimo uvek prati, makar i na kraju, odnosno vrhu sveta.

McCartney 3, 2, 1 (Hulu, 16. jul)

Ova dokumentarna serija će u šest epizoda u formi intervjua doneti nešto ličniji prikaz života i rada Paula McCartneyja. S njim će o Beatlesima, svemu što je usledilo posle, karijeri koja traje više od šest decenija, te muzičkoj industriji uopšte razgovarati čuveni producent Rick Rubin.

SurrealEstate (Syfy, 16. jul)

Gledali smo dosta dokumentarnih emisija o ukletim kućama, a ovoga puta njima se bavi i jedna savremena kanadska igrana serija. Pratićemo rad jednog agenta za prodaju nekretnina koji takve kuće pokušava da proda, uprkos tome što ih se potencijalni kupci doslovno boje, a drugi agenti ne žele ni da im priđu.

 

Oceni 5