Letnja TV šema
Rap Sh!t serija

Photo: IMDb/HBO Max

Nove serije: Šta gledati u julu 2022.

Black Bird (Apple TV+, 8. jul)

Ova kriminalistička drama ima zaista intrigantan zaplet, a temelji se na knjizi In With The Devil: A Fallen Hero, A Serial Killer, and A Dangerous Bargain for Redemption. Taron Egerton igra zatvorenika, bivšeg dilera droge, koji bi mogao da dobije pomilovanje ukoliko sarađuje s policijom. Premeštaju ga u drugi zatvor, a na njemu je da se sprijatelji sa serijskim ubicom i tako od njega dobije ključne informacije.

Everything's Trash (Freeform, 13. jul)

Autorka i glavna zvezda ove serije je komičarka Phoebe Robinson, na čijim memoarima Everything's Trash, But It's Okay je i zasnovana priča. Glavna junakinja živi i radi u Bruklinu, snima podcast, a usput pokušava da shvati šta želi i svoj život dovede u red.

Rap Sh!t (HBO Max, 21. jul)

Umesto Bruklina, tu je Majami, a umesto podcasta – rap muzika. Dve devojke, najbolje drugarice u potrazi za uspehom i srećom, pokušavaju da osvoje gradsku rap scenu.

The Resort (Peacock, 28. jul)

Ova serija podseća na mešavinu prošlogodišnjeg HBO hita The White Lotus i nešto manje uspešne Made For Love, gde je takođe glavnu ulogu tumačila Cristin Milioti, zbog čega ne možemo smetnuti s uma ni njenu SF romantičnu komediju – film Palm Springs. Kada se sve to smuti i prospe, nadamo se da se dobija nešto, ako ne originalno, onda iole vredno gledanja. Otvoreni smo za sve opcije, čak i mogućnost da nam se serija svidi ukoliko demantuje naše sumnje.

Paper Girls (Amazon Prime, 29. jul)

Još jedan strip dobija svoje TV izdanje. U Noći veštica 1988. četiri devojčice se nekim čudom nađu u 2019. godini i tako imaju priliku da vide sebe u budućnosti, kao i da odluče šta će s tom informacijom – da se prepuste sudbini ili da pokušaju svim silama da je menjaju. Kada vide i u kom je stanju planeta, možda odluče da i povodom toga nešto preduzmu.

Surface (Apple TV+, 29. jul)

U ovoj drami žena po imenu Sophie pokušava da reši misteriju gubitka pamćenja. U tome joj pomažu terapeut, kao i bliža i dalja okolina, sve dok im se ne učini da preteruje u istraživanju. Međutim, ona oseća da nešto nije u redu i očajnički pokušava da sklopi mozaik poslednje večeri koje se seća – pala je s broda i nakon toga ne pamti više ništa. Ipak, ono što je neposredno prethodilo tom padu, što takođe jedva da pamti, moglo bi da objasni dosta toga.

Uncoupled (Netflix, 29. jul)

Nakon Sex and the City i Emily in Paris, Darren Starr ponovo jaše. Ovoga puta kreirao je romantičnu komediju o muškarcu u četrdesetim godinama kojeg muž naprasno ostavlja nakon dve decenije. U glavnoj ulozi naći će se Neil Patrick Harris. Iako ne očekujemo remek-delo, nadamo se samo da neće biti lošije od Emily. Teško se to može postići, ali ne izazivajmo sudbinu.

Oceni 5