Letnja TV šema
Full Circle

Iz serije "Full Circle"

Photo: HBO

Nove serije: Šta gledati u julu 2023.

Last Call: When a Serial Killer Stalked Queer New York (HBO, 9. jul)

Ova dokumentarna mini-serija zasnovana je na istinitoj priči i knjizi Last Call: A True Story of Love, Lust, and Murder in Queer New York Elona Greena. Govori o serijskom ubici čije su žrtve bili gej muškarci tokom '90-ih godina prošlog veka u Njujorku, a usput opisuje i duh tog vremena, te pristrasnost i licemerje državnih organa.

Full Circle (HBO Max, 13. jul)

Novu potencijalnu hit-seriju režirao je Steven Soderbergh, a jednu od glavnih uloga odigrala je Claire Danes, što je već dovoljna preporuka. Radnju pokreće nestanak sina moćne advokatice, ali se ispostavlja da je zaplet nešto komplikovaniji, da uključuje mnogo više aktera čiji se putevi ukrštaju i da su svi na kraju na ovaj ili onaj, pretpostavlja se neočekivan, način povezani. Verovatno svi oni čine taj „pun krug“ o kojem je reč.

Survival of the Thickest (Netflix, 13. jul)

Najavljene vrućine iziskuju i zanimljivu komediju, a čini se da bi to mogla biti upravo Survival of the Thickest. Pratićemo priču mlade žene koja posle iznenadnog raskida pokušava da se sabere, promeni život iz korena i shvati da se ne vrti sve oko muškarca. U najavama se ističe da je reč o krupnoj crnkinji, pa je i pitanje diskriminacije sigurno predmet serije i tema koja će joj katkad dati ozbiljniji ton.

I Wanna Rock: The 80s Metal Dream (Paramount+, 18. jul)

Ova dokumentarna serija vodi nas u osamdesete i glamurozni, bučni i kompetitivni svet metal muzike. Uživaće svi nostalgičari, „metalci“ i ljubitelji decenije koja je iznedrila vrhunsku muziku u gotovo svakom žanru.

Special Ops: Lioness (Paramount+, 23. jul)

Zoe Saldana glavna je zvezda ovog špijunskog trilera baziranog na istinitim događajima koji se tiču tajne operacije CIA, do koje je došlo nakon što je otkriveno da su se mnogi teroristi infiltrirali u njihove redove. Kako su za bilo koji dalji potez bili potrebni čvrsti dokazi, CIA je pokrenula tajnu akciju tokom koje su njihove agentkinje imale zadatak da se sprijatelje sa suprugama i ćerkama terorista kako bi im potencijalno našle „slabu tačku“ i tako se približile meti.

Twisted Metal (Peacock, 27. jul)

Sve je više serija snimljenih na osnovu video-igara, pa je za ljubitelje igrica ovo pravi izbor. Radnja je smeštena u postapokaliptični svet u kojem jedan dostavljač mora da odnese misteriozni paket na određenu adresu, a dok se kreće devastiranim svetom, nailazi na razbojnike i ubice s kojima mora da izađe na kraj.

Oceni 5