Letnja TV šema
Perry Mason

Matthew Rhys kao Perry Mason

Photo: HBO/IMDb

Nove serije: Šta gledati u junu

Perry Mason (HBO, 21. jun)

Novi Perry Mason zamišljen je kao mini serija od osam epizoda, a činjenica da se Matthew Rhys vraća na male ekrane je - najvažnija. Njega bi bilo zanimljivo gledati i dok posmatra kako raste trava ili se suši farba, pa verujemo da će serija o detektivu iz 30-ih godina prošlog veka u produkciji Roberta Downeyja Juniora biti makar interesantna. Uz Rhysa, koji igra naslovnu ulogu, tu su sve sami fenomenalni glumci poput Tatiane Maslany i Johna Lithgowa. Ako su scenaristi svoj posao uradili kako treba, nema razloga za bojazan.

I May Destroy You (BBC, HBO, 7. jun)

Serija koju opisuju kao dramu sa primesama misterije i komedije tek je počela, a bavi se životom devojke Arabelle, koja se jednog jutra budi razbijenog čela, ne sećajući se pritom šta se desilo prethodne noći. Sve ukazuje na to da je bila drogirana i silovana, a dalji razvoj događaja verovatno će nam pokazati što ličnu dramu devojke (koja se pak tiče svih nas), što nivo bezbednosne kulture londonskog noćnog života. Saradnja BBC-ja i HBO-a obećava ozbiljan pristup temi, pa se nadamo da ovoj seriji vredi dati šansu.

Dark (Netflix, 27. jun)

Treća sezona nemačke naučnofantastične drame uskoro počinje, stoga je pravo vreme podsetiti se prve dve sezone ili ih odgledati po prvi put. Kako Netflix javlja, treća sezona biće i poslednja za seriju Dark. Putovanje kroz vreme neiscrpan je izvor inspiracije i pitanja, trebalo bi i da odgovori budu takvi.

I'll Be Gone in the Dark (HBO, 28. jun)

Dokumentarna serija snimljena je prema istoimenoj knjizi spisateljice Michelle McNamara, koja je istraživala zločine serijskog silovatelja i ubice iz '70-ih i '80-ih prozvanog Golden State Killer. U seriji učestvuju i članovi porodica žrtava.

The Politician (Netflix, 19. jun)

Ako želite da odmorite mozak od ubistava, zločina, potera i teških drama, možete dati šansu Političaru, ali nemojte reći da vas nismo upozorili! Ova serija je na spisku naših preporuka završila među onima koje ne preporučujemo, uz jedno ali, odnosno ako. Ili više njih. Ako ste svesni da je u pitanju tinejdžerska dramedija u kojoj je sve preterano, ako možete nevericu da suspendujete toliko da zaboravite na nju, ako ste svesni da će se dotaći svih gorućih tema samo zato što su in, a ne zato što su im važne, te da je serija manje-više otelotvorenje snobovskog sajta Goop Gwyneth Paltrow (njen muž je koautor serije, a ona igra jednu od glavnih uloga), pa i ako vam je dosadno i nemate šta da radite, onda pokušajte. Nije da nije zabavno. Ali, ničemu ne služi, a uz to i ne radi.

Oceni 5