Letnja TV šema
Lisey's Story

Julianne Moore u seriji "Lisey's Story"

Photo: russh.com

Nove serije: Šta gledati u junu 2021.

Lisey's Story (Apple TV+, 4. jun)

Može se reći da odmah na početku imamo hit – Lisey's Story ne samo da je adaptacija romana Stephena Kinga, već je sam King radio na seriji i napisao svih osam epizoda. Dalje, glavne uloge igraju Julianne Moore i Clive Owen (on je pokojni pisac, ona njegova udovica koja se seća prošlosti i nalazi knjige koje je ostavio nezavršene), pa je aklamacija kritike i publike gotovo zagarantovana. Kada je ulog ovako visok, serija može biti ili apsolutno genijalna ili pak potpuni promašaj. Nadamo se ovom prvom.

Loki (Disney+, 9. jun)

Ljubitelji superheroja i svega što dolazi iz Marvel produkcije svakako će gledati ovu seriju, dok mi ostali možemo da joj damo šansu samo zato što Tom Hiddleston igra glavnu ulogu, ali i zato što WandaVision, kao još jedna Marvelova serija, uopšte nije bila loša.

Blindspotting (Starz, 13. jun)

Serija je adaptacija i nastavak istoimenog filma iz 2018. godine, a fokusiraće se na devojku uhapšenog glavnog junaka, koja počinje da živi sa njegovom polusestrom i majkom. I dok ovo objašnjavanje rodbinskih odnosa zvuči kao loš zaplet još lošije venecuelanske sapunice, verujemo da serija ima šta da ponudi, s obzirom na to da jednu od uloga igra i Helen Hunt.

The Republic of Sarah (The CW, 14. jun)

Naslov serije očigledno nije (samo) metafora, budući da je u sinopsisu naglašeno to da nastavnica Sarah osniva svoju državu usred SAD-a. Čini se da sve počinje kao priča o borbi lokalne zajednice sa korporacijskim eksploatatorima, no nakon što sud presudi u korist lokalaca i potvrdi da njihov grad nikad i nije bio deo Amerike, Sarah odlučuje da uspostavi novu državu, pa je radnja usredsređena upravo na to. Jedva čekamo da vidimo rezultat, ali slutimo da joj nije nimalo lako.

Physical (Apple TV+, 18. jun)

Radnja je smeštena u osamdesete godine prošlog veka, a Rose Byrne igra dokonu domaćicu koja se protiv dosade bori – aerobikom. Zanimljivo je da su kreatori svojevremeno radili i na seriji Desperate Hosewives, ali se nadamo da ovo neće biti tek varijacija na temu smeštena u zanimljiviju deceniju, kao i da neće biti pokušaj kopije serije Glow.

Kevin Can F**k Himself (AMC, 20. jun)

S obzirom na to da bi ova serija na metafikcionalnom planu trebalo da istražuje TV žanrove, čini se da će biti jako interesantna. Pratićemo još jednu domaćicu, koja ovoga puta prezire sopstvenog muža i svaki put kad je sa njim oseća se kao da je u klasičnom sitcomu, dok se kad je sama serija žanrovski približava drami. Doći će i do jednog ubistva, pa se i elementi krimića i trilera mogu očekivati. Svakako, zvuči zanimljivo.

Oceni 5