Letnja TV šema
Irma Vep

Alicia Vikander u seriji "Irma Vep"

Photo: HBO

Nove serije: Šta gledati u junu 2022.

The Midwich Cuckoos (Sky, 2. jun)

I dok su mišljenja gledalaca i kritičara povodom ove najnovije adaptacije popularnog romana  iz 1957. podeljena, ako glavnu ulogu igra Keeley Hawes, a igra, mi ćemo je svakako uvrstiti među odabrane. Reč je o naučnofantastičnoj drami čija je radnja smeštena u predgrađe Londona, a sve je počelo u najmanju ruku neobičnim slučajem, kada su sve reproduktivno zrele žene istovremeno zatrudnele. Deca su porasla, ponašaju se i izgledaju čudno, a potencijalno predstavljaju ozbiljnu opasnost kako za mesto tako i za planetu.

Irma Vep (HBO, 6. jun)

Ovo je svojevrsni rimejk o rimejku – najpre, serija je zasnovana na istoimenom filmu iz 1996, a prati život i karijeru američke glumice Mire koja odlazi u Francusku kako bi snimila rimejk nemog filma Les Vampires, u kojem će igrati ženu po imenu Irma Vep. Ili bar ona misli da je tako. Serija se, dakle, bavi nejasnom granicom između fikcije i stvarnosti, umetnosti i života, pa tako i Mire i Irme. U glavnoj ulozi našla se oskarovka Alicia Vikander, a kreator, scenarista i reditelj je Olivier Assayas, koji je autor i filma iz 1996.

Queer as Folk (Peacock, 9. jun)

Još jedan rimejk nas očekuje, a ovoga puta svoju drugu američku inkarnaciju doživeće čuvena britanska serija iz 1999. koja je mnogo toga učinila za LGBTQ+ zajednicu. Njena najnovija verzija smeštena je u Nju Orleans.

Becoming Elizabeth (Starz, 12. jun)

Iako zvanično nije reč ni o kakvom rimejku, kraljica Elizabeta I bila je predmet brojnih filmskih, TV, književnih i drugih popkulturnih interpretacija, da se pitamo da li nam je potrebna još jedna. Ipak, trejler izgleda odlično i obećava sjajnu seriju, pa nismo mogli da je ne uvrstimo među junske novitete na koje treba obratiti pažnju.

Sherwood (BBC, 13. jun)

Ova serija nije rimejk, ali je bazirana na istinitim događajima, pa se može svrstati i u trenutno popularni true-crime žanr. Međutim, izvesno je - ako BBC radi na ozbiljnoj drami, mi ćemo je svakako gledati. Radnja se odvija u malom rudarskom mestu čiji će ionako zavađeni stanovnici biti u još većem sukobu nakon što se dogode dva neočekivana ubistva. Nove tragedija otvaraju stare rane i oživljavaju konflikte koji su tinjali godinama.

The Old Man (FX/Hulu, 16. jun)

Jeff Bridges igra glavnu ulogu u ovoj TV adaptaciji romana Thomasa Perryja, a pored njega tu su i John Lithgow i Amy Brenneman. Dan Chase (Bridges) je bivši CIA operativac koji godinama živi povučeno, ali kada pokušaju da ga ubiju, shvata da mora da beži i da se krije. Tokom te borbe steći će prijatelje kojima se nije nadao i setiti se da neprijatelje nikad nije ni izgubio.

Loot (Apple TV+, 24. jun)  

Maya Rudolph konačno u nekoj komediji ima glavnu ulogu! Igraće sveže razvedenu milionerku koja doslovno ne zna šta će s parama, jer ne zna ni kako svet funkcioniše, ali ima plemenite namere. Tako će pokušati da oživi svoju dobrotvornu organizaciju, pruži pomoć onima kojima je potrebna, a usput upozna i sebe. No, sva ta priča deluje mnogo interesantnije u trejleru, a nadamo se da će i konačni proizvod biti jednako dobar.

Oceni 5