Prolećna TV šema
Genius: Aretha

Cynthia Erivo kao Aretha Franklin

Photo: RICHARD DUCREE/NATIONAL GEOGRAPHIC

Nove serije: Šta gledati u martu

Debris (NBC, 1. mart)

Za ljubitelje naučne fantastike tu je Debris, nova serija sa možda već viđenom premisom. Dvoje agenata – jedno muško, drugo žensko; jedno iz Amerike, drugo iz Engleske; različitih ubeđenja i pogleda na svet – mora da radi zajedno ne bi li otkrili uzrok pojava koje prkose svim zakonima fizike, a za koje su možda krivi vanzemaljci.

Genera+ion (HBO Max, 11. mart)

Generation (odnosno Genera+ion) je serija za mlade i one koji se tako osećaju, a prati uspone i padove srednjoškolaca koji pokušavaju da se razaberu u savremenom svetu, prevashodno fokusirani na svoju seksualnost.

The One (Netflix, 12. mart)

U svetu ove serije (smeštene „pet minuta u budućnost“) moguće je naći idealnog partnera, srodnu dušu, i to ne na osnovu ličnih preferencija i nečeg neobjašnjivog, već zahvaljujući preciznoj DNK analizi. Takva mogućnost ujedno je zadivljujuća i zastrašujuća, pa verujemo da će The One tokom svojih osam epizoda biti upravo takva.

Sky Rojo (Netflix, 19. mart)      

Od autora megapopularne La casa de papel na Netflix stiže nova španska kriminalistička serija – Sky Rojo. Pratićemo tri prostitutke koje beže od makroa i suočavaju se sa sopstvenom prošlošću, a izvesno je da adrenalina, pucnjave i brojnih peripetija neće nedostajati.

Genius: Aretha (National Geographic, 21. mart)

Genius je antologijska serija čija će se treća sezona baviti životom, stvaralaštvom i društvenim angažmanom čuvene Arethe Franklin. U glavnoj ulozi naći će se Cynthia Erivo. Prva sezona serije bila je fokusirana na Alberta Einsteina, a druga na Pabla Picassa.

John Wayne Gacy: Devil in Disguise (Peacock, 25. mart)

Nikad dosta dokumentarnih serija o serijskim ubicama, a konkretno ova se bavi Gacyjem - finim, tihim i mirnim čovekom, kako to obično i biva. No, ovaj fini ubica bio je specifičan po tome što je voleo da se maskira u klovna. Razmere njegovog patološkog ponašanja ostale su do dan danas nepoznate, pa serija pokušava da se pozabavi i tim aspektom koji najčešće previdimo – kako je moguće da ubica tako dugo ostane neprimećen, u okolini percipiran isključivo kao „miran i tih“.

The Irregulars (Netflix, 26. mart)

Čini se da ova serija pokriva sve ciljne grupe i ključne reči, pa tako u igri imamo, naravno, tinejdžere, koji rešavaju zagonetne slučajeve i tako pomažu Dr Watsonu i njegovom saradniku Sherlocku Holmesu (ne, nije obratno). U sinopsisu je naglašeno da su tinejdžeri problematični, kao i da su izmanipulisani da istražuju misterije. Radnja je smeštena u London viktorijanskog doba, tako da ni istorijska dimenzija nije izostala.

Oceni 5