Prolećna TV šema
Pieces of Her

Toni Collette u seriji "Pieces of Her"

Photo: Mark Rogers/Netflix

Nove serije: Šta gledati u martu 2022.

The Dropout (Hulu, 3. mart)

The Dropout je priča o Elizabeth Holmes, nekada mladoj biznis nadi, danas dokazanoj prevarantkinji koja je tvrdila da je njena laboratorija toliko inovativna da je u stanju da ponudi najrazličitije detaljne analize krvi samo na osnovu kapljice uzete iz prsta. Lepom pričom bez stvarnog pokrića privukla je mnoštvo investitora, a sebe i svet ubedila da je novi Steve Jobs. O njoj je već snimljen dokumentarac, kao i podcast, na kojem je ova serija i zasnovana. Proliferacija istinitih priča baziranih na podcastima ne sluti na dobro, uglavnom zato što se tu serija pokaže kao suvišna. Videćemo hoće li nas ovoga puta The Dropout demantovati.

Joe vs. Carole (Peacock, 3. mart)

Ovo je pak serija snimljena i prema istinitoj priči, i prema podcastu, i prema drugoj seriji, čuvonom Tiger Kingu, koji je zaludeo svet pre dve godine, baš početkom pandemije. Nadu uliva jedino podatak da Carole igra glumica Kate McKinnon, poznata po sjajnim minijaturama u SNL-u, ali i tome da se jednako dobro snalazi i van tog formata.

Pieces of Her (Netflix, 4. mart)

Reč je o trileru koji nije nastao na osnovu podcasta, ali jeste po istoimenoj knjizi. No, mnogo važnije, serija je za tek nekoliko sati prikazivanja pobrala pozitivne kritike, a videćemo da li će se taj trend i nastaviti. Sinopsis obećava – tokom pucnjave u lokalnom restoranu glavna junakinja Andy svedoči tome da njena majka hladnokrvno ubija počinioca. Andy počinje na majku da gleda drugim očima, a kako mnogi detalji i osobe iz majčine prošlosti počnu ponovo da se pojavljuju, Andy počinje da analizira sve što se desilo i polako se suočava sa istino. U glavnim ulogama su Toni Collette i Bella Heathcote.

The Thing About Pam (NBC, 8. mart)

Neverovatno, ali istinito – evo još jedne serije snimljene prema istinitoj priči i podcastu sa dobrom glumicom u glavnoj ulozi. Jedino iz tog razloga i ovoj seriji dajemo šansu. Oskarovka Renée Zellweger naći će se u ulozi Pam Hupp, koja je 2011. ubila ženu po imenu Betsy Faria i pobrinula se za to da njen muž bude optužen za ubistvo.

Minx (HBO Max, 17. mart)         

Ova komedija bavi se osnivanjem prvog feminističkog erotskog časopisa sedamdesetih godina prošlog veka i, konačno, niti je (bar koliko je nama poznato) bazirana na istorijskim faktima, niti na podcastu. Za sada, najava i trailer obećavaju, a videćemo kako će sve na kraju izgledati.

Life & Beth (Hulu, 18. mart)

Amy Schumer se vraća na male ekrane kao rediteljka, producentkinja i glavna glumica. Igra Beth koja se bliži četrdesetoj i živi u Njujorku, ali se zbog smrti majke vraća u rodno mesto, suočava s prošlošću, ali i upoznaje nove ljude.

The Girl From Plainville (Hulu, 29. mart)

Vraćamo se već dobro poznatom receptu – true crime priči. Elle Fanning igra Michelle Carter, devojku koja je osuđena za to da je podstakla svog momka Conrada Royja na samoubistvo. Iako nijedan podcast nije poslužio kao predložak, o ovom slučaju je već snimljen dokumentarac pod nazivom I Love You, Now Die.

Julia (HBO Max, 31. mart)

U priči o čuvenoj TV kuvarici Juliji Child naslovnu ulogu igraće Sarah Lancashire, najpoznatija po britanskoj seriji Happy Valley. S obzirom na to koliko je fenomenalna u toj ulozi, ne sumnjamo da će briljirati i u ovoj.

Oceni 5