Prolećna TV šema
Daisy Jones & The Six TV 1

Photo: LACEY TERRELL/PRIME VIDEO

Nove serije: Šta gledati u martu 2023.

Daisy Jones & The Six (3. mart, Amazon Prime)

Dugoočekivana ekranizacija bestselera Taylor Jankins Reid konačno se pojavila, a sudeći prema ocenama kritike i publike, opravdala je očekivanja. Roman Daisy Jones & The Six osmišljen je kao svojevrsni literarni dokumentarac o bendu koji nikad nije postojao, a za koji postoji osnovana sumnja da liči na Fleetwood Mac i zamešateljstvo njihovih uzajamnih odnosa. Naš fiktivni bend žario je i palio kasnih šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, imao legendarne koncerte i još značajnije albume. Sve o čemu smo čitali u knjizi sada će moći i da se čuje, pa raduje podatak da je čitav album Aurora zapravo snimljen, da se sluša na svim platformama i da konačno sve pesme čije smo tekstove mogli pročitati sada postoje u punoj formi. Ovo se čini kao najbolja moguća saradnja svih postojećih medija – počev od knjige, preko televizije i filma, odnsno igranog programa, muzike, pa sve do interneta koji ih objedinjuje.

Rain Dogs (6. mart, HBO)

Tipičan britanski TV proizvod – dramsko-kriminalistički, duhovit, primamljiv, ali sa srcem – stigao je na HBO, a govori o neobičnoj ljubavnoj i porodičnoj priči jedne samohrane majke iz radničke klase i njene ćerke, te bogatog gej muškarca. Očekujemo zabavu, kao i svu sirovost i surovost života, uz neophodne lekcije o međuljudskim odnosima.

Extrapolations (17. mart, Apple TV+)

Reč je o seriji čija će svaka epizoda imati posebnu priču vezanu za klimatske promene i njihove posledice u raznim delovima sveta, prikazanim iz različitih perspektiva. Postojaće i nit koja sve epiode povezuje, ali je po strukturi serija antologijska. O detaljima se ne govori mnogo, ali spisak glumaca je impresivan. Predvodi ga Meryl Streep, a tu su i Gemma Chan, Marion Cotillard, Diane Lane, Keri Russel, Siena Miller, Edward Norton, Kit Harington, Forest Whitaker, Matthew Rhys...

Lucky Hank (19. mart, AMC)

Zasnovana na romanu pod naslovom Straight Man, ova komedija donosi priču o džangrizavom profesoru koji radi na propalom fakultetu, očajan je i mrzi ceo svet. Verujemo da će radnja iz 1997. biti obogaćena ukusima 2023. i modernizovana. Trailer svakako govori tome u prilog. Na Lucky Hank su radili producenti serija Breaking Bad i Better Call Saul.

Great Expectations (26. mart, BBC/FX/Hulu)

Nakon toliko filmskih, televizijskih i scenskih tumačenja ovog romana Charlesa Dickensa, sasvim je razumno imati velika očekivanja, posebno kada se u jednoj od upečatljivijih uloga (Miss Havisham) nađe Olivia Colman. Najnovija ekranizacija dolazi u obliku mini-serije od šest epizoda čiji je autor Steven Knight, a koju uz njega produciraju i Ridley Scott i Tom Hardy, između ostalih. Radujemo se (n)ovom čitanju Velikih očekivanja.

The Power (31. mart, Amazon Prime)

Ova naučnofantastična britanska serija bazirana je na istoimenom romanu iz 2016. godine, a govori o svetu kakav već poznajemo, samo s jednom malom izmenom. Naime, sve tinejdžerke dobijaju moć da strujom koju nose u sebi unište bilo koga. Zanimljiva je to igra reči i metafora za moć koja je devojkama oduzeta u društvu i za koju konstantno moraju da se bore. One svoju moć mogu preneti i na starije žene, a na svima njima je da odluče šta će sa tom moći da rade, te da li će i koga pogoditi strujni udar.

Oceni 5