Jesenja TV šema
Roadkill

Hugh Laurie u seriji "Roadkill"

Photo: pbs.org/BBC

Nove serije: Šta gledati u novembru

Roadkill (BBC, 18. oktobar)

Iako je počela u oktobru, četvrta i poslednja epizoda trebalo bi da bude prikazana 8. novembra, a dobra vest je i to što glavnu ulogu igra Hugh Laurie. To pak nije pomoglo papazjaniji zvanoj „Avenue 5“, ali verujemo da „Roadkill“ kao BBC-jeva drama ima mnogo više potencijala da nam se svidi.

Laurie igra konzervativnog političara na visokoj poziciji koji ne preza ni od čega kako bi napredovao u karijeri. Problemi u privatnom životu sve su brojniji, neprijatelji pokušavaju da ga se reše, dok on beskrupulozno gazi i dalje na putu prema cilju. Čini se kao već viđeno, ali to nipošto ne znači da nećemo gledati.

Industry (HBO/BBC, 9. novembar)

Neki su ovu seriju opisali kao londonski miks „Grey's Anatomy“ i „Billions“. Mini serija od osam epizoda pratiće sveže diplomirane ekonomiste koji se bore za zaposlenje u prestižnoj investicionoj banci. Zaplet zvuči kao da je ispao iz '90-ih godina prošlog veka (doduše, ne onih koje smo mi proživeli), međutim, čini se da će dobiti zanimljiv socijalno-politički osvešteni twist.

A Teacher (FX/Hulu, 10. novembar)

Kate Mara igra nastavnicu koja se upušta u vezu sa učenikom jedne škole u teksaškom predgrađu, a autori ističu da će se serija baviti komplikacijama i posledicama predatorskog ponašanja. Svi elementi drame s naglaskom na tragediju su tu, no s obzirom na to da trailer ne otkriva više nego što je naznačeno u sinopsisu, ne preostaje ništa drugo nego da uz sve sumnje i strepnje posvetimo pažnju ovoj seriji.

The Reagans (Showtime, 15. novembar)

Za povratak u realnost i ujedno prošlost zadužena je dokumentarna serija o bračnom paru Reagan koja će se baviti Ronaldovim putem od holivudske zvezde do predsednika Sjedinjenih Američkih Država i izuzetno zanimljivom ličnošću Nancy Reagan, čije su javna i „zakulisna“ persona bile posve različite. Autori nagoveštavaju da je bila mnogo moćnija nego što se predstavljala, kao i to da je vladala iz senke, što je (i nama u Srbiji) dobro poznat trop, no videćemo kako ga serija tretira i uspeva li da izbegne zamke.

Black Narcissus (FX/BBC, 23. novembar)

Crkva, samostan, greh, mračne tajne, zabranjene želje... Sve to donosi mini serija snimljena prema romanu Rumer Godden iz 1939. Radnja je smeštena u 1934. godinu, na Himalaje, u izvesnu „Žensku kuću“ na jedva pristupačnoj litici. Kada monahinje odluče da tamo odu, kuća će, čini se, gospodariti njima i njihovim postupcima.

Oceni 5