Jesenja TV šema
The Beatles: Get Back

Photo: Walt Disney Studios

Nove serije: Šta gledati u novembru 2021.

Dexter: New Blood (Showtime, 7. novembar)

Ovo je nova serija o starom, dobro poznatom antijunaku koji se nakon deset godina vraća na male ekrane. Fanovi su tad bili razočarani ishodom, pa se autori nadaju da će povratnička serija popraviti utisak. Dexter sada živi pod novim imenom u jednom američkom gradiću, ali određeni neočekivani događaji evociraju prošlost i provociraju njegovu reakciju.

The Shrink Next Door (Apple TV+, 12. novembar)

Crna komedija zasnovana na istinitim događajima i istoimenom podcastu donosi priču o, blago rečeno, neobičnom i manipulativnom odnosu između psihijatra i njegovog pacijenta koji mu je i komšija. U seriji igraju Paul Rudd, Will Ferrell, Casey Wilson i Kathryn Hahn.

Mayor of Kingstown (Paramount+, 14. novembar)

Serija prati moćnu porodicu u gradiću u Mičigenu, gde vladaju korupcija, zakon jačeg, rasizam i nepravda, a privatni zatvori su glavni izvor zarade.

The Sex Lives of College Girls (HBO Max, 18. novembar)

Dobijamo još jednu, uslovno rečeno, tinejdžersku seriju, čija je autorka ovoga puta Mindy Kaling, pa se nadamo da će to ličiti na nešto, uprkos tome što naslov deluje isuviše banalno. Ono što se pouzdano zna jeste da će priča zaista pratiti živote devojaka sa prestižnog koledža, a hoće li to imati ikakvog dodatnog smisla, videćemo.

The Wheel of Time (Amazon Prime, 19. novembar)

Rosamund Pike igra glavnu ulogu u seriji koja očigledno pretenduje da bude nova Game of Thrones. Tu već leži prva opasnost, a od ostalih nabrojmo samo neke: srednjevekovna estetika smeštena u budućnost, magija, reinkarnacija zmaja u telu mladića koji može da spasi ili uništi svet... Nastavite niz, pustite mašti na volju i, ako imate hrabrosti, gledajte ovo!

Hawkeye (Disney+, 24. novembar)

Marvel ne posustaje, pa tako za Disney ima novu seriju iz svoje franšize koja spaja superheroje, Njujork i Božić, taman pred praznike. U glavnim ulogama su Hailee Steinfeld, Jeremy Renner, Florence Pugh...

The Beatles: Get Back (Disney+, 25. novembar)

Reč je o dokumentarnoj seriji od tri epizode čiji je reditelj Peter Jackson. Fokus je na albumima Abbey Road i Let It Be, kao i na poslednjem live nastupu Beatlesa, na čuvenom krovu zgrade u ulici Savile Row u Londonu. Serija je sačinjena od dosad neobjavljenog video i audio materijala kojem je u poslednjih 50 godina jedino Jackson imao pristup.

U januaru 1969. Beatlesi su tokom samo tri nedelje morali da napišu i snime 14 novih pesama i ujedno se spreme za važan koncert. Snimci prate njihov kreativni proces, a kao rezultat ostalo je skoro 60 sati neobjavljenog materijala koji je tada režirao Michael Lindsay-Hogg.

Oceni 5