Jesenja TV šema
The Buccaneers

Iz serije "The Buccaneers"

Photo: Apple TV+

Nove serije: Šta gledati u novembru 2023.

Black Cake (Hulu, 1. novembar)

Nakon smrti Eleanor Bennett, njena deca saznaju da to nije njeno pravo ime, kao i da postoje mnogo veće tajne koje je sakrila. Nakon što je bila prisiljena da se uda sa 16 godina, pobegla je iz svoje zemlje u SAD, a sumnja se da je muža ubila. Na njenoj deci, koja nisu u dobrim odnosima, ostaje da razreše misterije i možda se tokom čitavog procesa pomire.

All The Light We Cannot See (Netflix, 2. novembar)

Snimljena prema istoimenoj knjizi za koju je Anthony Doerr dobio Pulicerovu nagradu, ova mini-serija prati priču dvoje tinejdžera, slepe francuske devojčice i nemačkog dečaka koji je bio prinuđen da se pridruži nacistima. Radnja je smeštena u okupiranu Francusku tokom Drugog svetskog rata. Dok je većina publike afirmativno ocenila seriju, kritičari joj uglavnom nisu naklonjeni, a na svakom ponaosob ostaje da odluči kojem će se carstvu prikloniti.

The Buccaneers (Apple TV+, 8. novembar)

Nedovršeni roman Edith Wharton dobio je svoju BBC ekranizaciju još 1995. godine, dok će se ove pojaviti na američkoj streaming platformi. Šta se desi kada se sedamdesetih godina 19. veka sudare američka i britanska kultura i da li nas čeka dobra komedija, sladunjava drama ili pak nešto između, ostaje da se vidi.

The Curse (Paramount +/Showtime, 10. novembar)

Ova satirična crna komedija sa Emmom Stone u glavnoj ulozi donosi priču o bračnom paru koji sređuje i preprodaje kuće i o tome snima reality emisiju. Međutim, ono što njih navodno izdvaja jeste to što su filantropi i što velikodušno čine dobra dela za lokalnu zajednicu. Jedan nepromišljen postupak dovešće do toga da na njih padne naslovno prokletstvo, a ostalo nam ostaje misterija. Svakako, dovoljno interesantno i bizarno da jedva čekamo!

A Murder at the End of the World (FX, 14. novembar)

Zaplet podseća na And Then There Were None Agathe Christie – nekoliko ljudi nalazi se na izolovanom mestu, a onda je jednom od nih oduzet život. Postavlja se pitanje da li će biti još žrtava. Među gostima je i devojka koja želi da postane detektivka, pa će možda svoje sposobnosti primeniti u datoj situaciji i tako sprečiti buduća ubistva. Iako sve počinje idealno, kućica u snegu daleko od bilo kog naseljenog mesta ne sluti na dobro. Još kada vas tu pozove milijarder, otvorite četvore oči.

Oceni 5