Jesenja TV šema
Ridley Road S

Nova BBC-jeva serija "Ridley Road"

Photo: BBC/Medium

Nove serije: Šta gledati u oktobru 2021.

Maid (Netflix, 1. oktobar)

Serija je zasnovana na memoarima Stephanie Land, a prati samohranu majku koja beži od zlostavljača i zapošljava se kao spremačica kako bi mogla da brine o svojoj ćerki. Glavnu ulogu igra Margaret Qualley, a u podeli se našla i njena majka Andie MacDowell.

Ridley Road (BBC, 3. oktobar)

Televizijska adaptacija romana Jo Bloom smeštena je u London, u 1962. godinu. No, umesto vibrantnom muzičkom i modnom scenom, baviće se malo poznatim delom britanske istorije- neofašističkim pokretom koji je tada bio u povoju.

Nakon što 20-godišnja frizerka Vivien Epstein dođe iz Mančestera u London i sazna da joj je momak teško povređen, pridružuje se Grupi 62, jevrejskoj antifašističkoj organizaciji, i pokušava da se infiltrira u redove neofašista kako bi došla do što više informacija.

Dopesick (Hulu, 13. oktobar)

Još jedna TV adaptacija literarnog bestselera ovoga puta se bavi opioidskom krizom u SAD-u, prateći kako farmaceutske kompanije koje su tome doprinele, lekare koji su prepisivali oxycontin i slične lekove, tako i najveće žrtve krize – pacijente koji su postali zavisnici.

Guilty Party (Paramount+, 14. oktobar)

Ova crna komedija prati život novinarke koja pokušava da napravi kvalitetnu priču radeći na slučaju zatvorenice koja tvrdi da je nepravedno osuđena za ubistvo muža. Serija bi trebalo da ima satiričan odnos prema kompleksu „belog spasioca“, tvrde kreatori, a glavna uloga poverena je Kate Beckinsale.

Angela Black (ITV, 26. oktobar)

Autori ove serije prethodno su radili na Liar i The Missing, što je već dovoljno dobra preporuka. Uzmemo li u obzir da će se u glavnoj ulozi naći Joanne Froggatt i to da seriju opsuju kao „hičkokovski triler“, nema razloga da neke jesenje večeri ne provedemo uz ovu TV poslasticu. Štaviše, jedva čekamo.

Uprkos tome što sinopsis deluje kao nešto već bezbroj puta viđeno, a tiče se naizgled idealne porodice, skrojene prema malograđanskom idealu, zanimljivo je to što autori odlučuju da odu korak dalje i pored patnje koja se krije iza kulisa, prikažu i saradnju zlostavljane žene sa privatnim detektivom i njenu volju da, figurativno, uzvrati udarac.

Oceni 5