Jesenja TV šema
A Friend of the Family

Iz serije "A Friend of the Family"

Photo: ERIKA DOSS/PEACOCK

Nove serije: Šta gledati u oktobru 2022.

The Walk-In (ITV, 3. oktobar)

Britanske kriminalističke mini-serije u većini slučajeva su pun pogodak i pravi užitak za gledaoce, pa verujemo da će to važiti i za The Walk-In. U glavnoj ulozi je Stephen Graham, glumac izuzetnog talenta i moći transformacije, dobro poznat svima koji prate britansku TV produkciju. Serija će se baviti usponom ekstremne desnice na Ostrvu i terorističkim napadima inspirisanim neonacizmom i belim suprematizmom.

A Friend of the Family (Peacock, 6. oktobar)

Zasnovana na istinitim događajima, serija A Friend of the Family bavi se sudbinom Jan Broberg, koju je prijatelj njenih roditelja oteo i zlostavljao dok je bila tinejdžerka. Ovom pričom bavio se i Netflixov dokumentarac Abducted in Plain Sight, a s obzirom na to da je true-crime i dalje glavni izvor inspiracije, ostaje da se nadamo da će i ova nova umetnička obrada biti na zavidnom nivou.

Alaska Daily (ABC, 6. oktobar)

Hilary Swank u ovoj drami igra novinarku koja se seli iz Njujorka na Aljasku i pokušava da počne život iznova, te istraži neke misteriozne događaje.

The Midnight Club (Netflix, 7. oktobar)

Oktobar je uvod u Halloween, mesec za horor, strah i trepet. U skladu s tim, The Midnight Club doneće obilje strašnih priča, i to ispričanih od strane pacijenata koji se nalaze na palijativnoj nezi. Da jeza bude veća, obećavaju da će pokušati da prizovu duh onog ko prvi umre među njima.

Somewhere Boy (Channel 4, oktobar)

Iako tačan datum još uvek nije poznat, izvesno je da će Somewhere Boy početi sa emitovanjem ovog meseca. Pratićemo životni put Dannyja, momka koji tek otkriva svet i sve što ga okružuje, budući da je dobar deo svog života proveo u izolaciji u kojoj ga je držao otac. On ga je ubedio da je spoljni svet pun čudovišta, te da je zabačena koliba najsigurnije mesto. Naravno, otac je to učinio iz najbolje namere, kako njegov sin ne bi doživeo sudbinu svoje majke. No, znamo i da je put do pakla popločan dobrim namerama. Možda nam Dannyjev jedinstveni pogled otkrije nešto novo o svetu u kojem živimo.

Shantaram (Apple TV+, 14. oktobar)

Serija je snimljena prema istoimenom romanu iz 2003. godine, a govori o heroinskom ovisniku i zatvoreniku koji beži iz zatvora u Australiji i odlazi u Indiju. Dok se u Bombaju pretvara da je doktor, uspostavlja vezu sa avganistanskim i bori se protiv ruskih kriminalaca.

The Peripheral (Amazon Prime, 21. oktobar)

Ova naučnofantastična serija takođe je snimljena prema bestseleru, a preneće nas u blisku budućnost u kojoj ćemo zahvaljujući tehnologiji moći da odemo u neku dalju budućnost, otkrijemo vezu između onoga što se dogodilo, što se događa i što će se tek dogoditi, kao i da otkrijemo nešto o sopstvenom putu. Upravo to se dešava i glavnoj junakinji.

Cabinet of Curiosities (Netflix, 25. oktobar)

Potpisana i kao Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities, ova antologijska serija donosi priče istaknutih autora u žanru horora, a bazirana je na Del Torovoj pripoveci. Svaka od osam epizoda predstavlja jedinstvenu priču koja preispituje horor kao žanr, njegove zakonitosti i opšta mesta. Idealna zabava u praskozorje Noći veštica!

 

Oceni 5