Jesenja TV šema
Lessons in Chemistry

Brie Larson u seriji "Lessons in Chemistry"

Photo: Apple TV+

Nove serije: Šta gledati u oktobru 2023.

Boiling Point (BBC, 1. oktobar)

Ova serija je nastavak istoimenog filma iz 2021. godine, a u glavnoj ulozi opet se našao poznati britanski glumac Stephen Graham. Radnja serije odvija se šest meseci kasnije od one iz filma, a teme kojima će se baviti su stres na poslu, mentalno zdravlje, siromaštvo, alkoholizam i sve što čini život, a o čemu nerado govorimo, sve dok ne dođe do – tačke ključanja.

Everything Now (Netflix, 5. oktobar)

Ova britanska komedija prati tinejdžerku koja nakon izlaska iz bolnice, gde se oporavljala od posledica poremećaja u ishrani, želi da isproba i radi sve što rade njeni vršnjaci. U medijima se Everything Now opisuje kao spoj serija Sex Education i Heartstopper, a mi se nadamo da će tu biti dovoljno materijala za originalan i kvalitetan finalni proizvod.

The Fall of the House of Usher (Netflix, 12. oktobar)

Delimično zasnovana na istoimenoj priči i ostalim delima Edgara Alana Poa, ova horor drama prošlost dovodi u sadašnjost, pa će tako radnja pratiti sudbinu jednog korumpiranog direktora farmaceutske kuće čija deca umiru jedno za drugim pod misterioznim okolnostima.

Fraiser (Paramount +, 12. oktobar)

Još jedna kultna serija dobija svoj remake, tačnije nastavak, a uskoro ćemo videti da li je u pitanju pun pogodak ili propast. Na osnovu trailera ne može se trenutno ništa više zaključiti osim da je Fraser i dalje otmeni, neurotični čistunac, da je njegov sin jedan od bitnijih likova i da se u ulozi izvesnog engleskog džentlmena pojavljuje Nicholas Lyndhurst, poznatiji kao Rodney iz Mućki.

Lessons in Chemistry (Apple TV+, 13. oktobar)

Brie Larson igra glavnu ulogu u ovoj drami koja obećava, a snimljena je prema bestseleru američke spisateljice Bonnie Garmus, čiji je to prvi roman. Vraćamo se u pedesete godine prošlog veka, u jednu laboratoriju iz koje je izbačena jedina naučnica koja je tamo radila. Kako su neki primetili njen dar za javni nastup, ponudili su joj da ima svoju emisiju o, naravno, kuvanju, no ona ju je iskoristila da širokom auditorijumu plasira lekcije iz hemije, ali i ženskih prava.

The Burning Girls (Paramount +, 19. oktobar)

I ova serija je snimljena prema knjizi, a prati sveštenicu i njenu ćerku koje nakon porodične tragedije dolaze u jedno englesko selo, u želji za novim početkom i drugačijim životom. Međutim, pitoreskno mestašce nije tako pitomo kao što se pretpostavlja. Dok otkrivaju jezivu istoriju mesta u koje su se doselile, glavne junakinje se paralelno bore sa sopstvenim demonima.

Fellow Travelers (Showtime, 27. oktobar)

Ovu seriju kategorišu i kao istorijsku romansu i kao politički triler. Snimljena je prema istoimenom romanu iz 2007. godine, a prati dvojicu muškaraca čija je turbulentna ljubavna veza trajala gotovo četiri decenije – od konzervativnih pedesetih do osamdesetih, koje je obeležila epidemija AIDS-a.

Oceni 5