Jesenja TV šema
Scenes From a Marriage

Jessica Chastain i Oscar Isaac u novim "Prizorima iz bračnog života"

Photo: Jojo Whilden/HBO

Nove serije: Šta gledati u septembru 2021.

Impeachment: American Crime Story (FX, 7. septembar)

Došlo je vreme da se ekranizuje nešto što pamtimo iz novije istorije – opoziv Billa Clintona 1998. koji je usledio nakon njegove afera sa Monicom Lewinski, tada stažistkinjom u Beloj kući. Priča je ispričana iz njene perspektive, kao i perspektive Linde Trip, zahvaljujući kojoj je afera dospela u javnost, te Paule Jonnes, koja je Clintona optužila za seksualno uznemiravanje. Producent serije je Ryan Murphy, a u glavnim ulogama su Beanie Feldstein, Clive Owen i Sarah Paulson.

On the Verge (Netflix, 7. septembar)

Julie Delpy, najpoznatija po ulozi u filmskoj trilogiji Before, kreirala je seriju o ženama u Los Anđelesu koje muči kriza srednjih godina i klimakterijum. Radila je i na scenariju i igra u seriji, pa verujemo da je njen jak autorski glas dovoljna preporuka. Uz to, ne sumnjamo da će biti duhovito i oporo, onako kako ona ume.

Scenes from a Marriage (HBO, 12. septembar)

Bergmanove Prizore iz bračnog života gotovo pola veka kasnije prikazaće HBO, a glavne uloge će tumačiti Jessica Chastain i Oscar Isaac. Autor serije je Hagai Levi, poznat i po radu na The Affair, no nadamo se da Prizori iz 21. veka neće imati ni vremena ni prostora da odu stranputicom kao što je to The Affair učinila u poslednjoj sezoni.

American Rust (Showtime, 12. septembar)

Posle Mare of Easttown, Pensilvanija ostaje mesto radnje još jedne serije koja će, kako sinopsis tvrdi, pratiti dobre ljude koji čine loše stvari. Reč je o porodičnoj i kriminalističkoj drami, što takođe podseća na Mare, no nije isključeno da ćemo dobiti sasvim autentičnu priču i jedinstvene likove. Već prvi kadrovi trailera svedoče o sjajnoj fotografiji, pa zasad nema razloga da sumnjamo u druge elemente serije.

Y: The Last Man (FX/Hulu, 13. septembar)

Glavna zvezda ove naučnofantastične serije je ni manje ni više nego Diane Lane, a priča je smeštena u budućnost, u kojoj više nema nijednog sisara sa Y hromozomom. Izgleda da će biti zanimljivo čak i onima koji ne ljube previše SF.

The Premise (FX/Hulu, 16. septembar)

B.J. Novak autor je ove komedije čija će svaka epizoda obrađivati posebnu trenutno goruću temu. Tako će biti reči o društvenim mrežama, kontroli naoružanja, pravdi, seksu, neverstvu i mnogim drugim pitanjima morala, kako se navodi u sinopsisu.

Our Kind of People (FOX, 21. septembar)

Ova serija govori o klasnom sukobu i razlikama unutar crne rase. Inspirisana je knjigom Our Kind of People: Inside America's Black Upper Class Lawrencea Otisa Grahama, a prati samohranu majku rešenu da stvori revolucionarnu liniju za negu kose Afroamerikanki. Porodična tajna koju saznaje zauvek će promeniti njen pogled na elitu i dovesti je u neku vrstu sukoba s njom. Ako sudimo prema traileru, serija nije daleko od sapunice, pa će tim biti interesantnije posmatrati tretman problema rase i klase.

Midnight Mass (Netflix, 24. septembar)

Autori serije The Hounting of Hill House za Netflix su pripremili novu horor poslasticu, ovoga puta smeštenu na ostrvo čiji će stanovnici videti mnoga čuda, natprirodne pojave i zloslutne znake nakon što se u mesto doseli novi sveštenik.

The Problem with Jon Stewart (Apple TV+, 30. septembar)

Jon Stewart se posle šest godina konačno vraća na televiziju. S obzirom na to da je kao voditelj i komentator propustio period Trumpovog predsednikovanja, biće interesantno videti koje teme će sada obrađivati i kako. Jasno je, problemi nisu nestali, naprotiv, a čini se da to i želi da istakne u ovoj emisiji. Kaže da će se baviti sistemskim rešenjima problema i razgovarati s ljudima koji su njima direktno pogođeni.

Oceni 5