Jesenja TV šema
The Lord of the Rings 2022

Photo: Amazon Studios/Prime Video

Nove serije: Šta gledati u septembru 2022.

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 1. septembar)

Neke priče zauvek će ostati izvor inspiracije, a i profita, pa nam je gledanje brojnih nastavaka, serijala i franšiza zagarantovano. Gospodar prstenova tako dobija još jednu od mogućih verzija, ovoga puta onu koja se odvija nekoliko hiljada godina pre radnje u Tolkinovom Hobitu i Gospodaru prstenova. Verujemo, ipak, da će fanovi uživati.

Devil in Ohio (Netflix, 2. septembar)

Iako joj kritike ne idu u prilog, pretpostavljamo da je Devil in Ohio trenutno jedna od gledanijih Netflixovih novih serija. Reč je o trileru koji prati beg jedne devojčice iz kandži sekte, sve da bi ona i njena porodica dobili prividno utočište od strane jednog psihijatra, a u stvari upali u novu zamku.

Tell Me Lies (Hulu, 7. septembar)

Ljudi vole da gledaju toksične veze na ekranu, pa nam serija Tell Me Lies neće uskratiti to zadovoljstvo. Dobićemo još jednu porciju manipulacije i emocionalnog zlostavljanja, nervnih lomova i slomova. Dobro je dok sve ostaje samo na nivou fikcije.

Last Light (Peacock, 8. septembar)

S obzirom na to da svet još uvek nije propao, iako je na dobrom putu, gledaćemo serije koje se zbivaju u doba globalne apokalipse. Last Light se pak ne bavi nikakvom prirodnom katastrofom, već posledicama koje društvo trpi zbog raznoraznih interesnih grupa i krupnog kapitala. U takvom okruženju najvažnije je sačuvati živu glavu, sopstvenu porodicu i bogatstvo. Čini se da je reč o ozbiljnoj drami, a ni izbor glumaca nije rđav. Jedna od onih serija kojima se radujemo ovog meseca.

American Gigolo (Showtime, 9. septembar)

Popularni film iz 1980. sa Richardom Gereom u glavnoj ulozi dobija svoju novu verziju koja će se, posle mnogo komplikacija tokom snimanja i produkcije, ipak naći na malim ekranima.

The Serpent Queen (Starz, 11. septembar)

Ova američka istorijska drama bavi se životom Katarine Mediči, koja je postala francuska kraljica, ali je ostala žena željna ljubavi. Iako ju je muž varao, dužnost i država bili su iznad svega.

Am I Being Unreasonable? (BBC, 16. septembar)

Autori ovu seriju opisuju kao mešavinu komedije i trilera u čijem su fokusu opsesivno prijateljstvo, majčinska paranoja i mrtva mačka. Dve prijateljice pokušaće da pomognu jedna drugoj u teškim situacijama, a otkriće se i neke dugo čuvane tajne.

Reboot (Hulu, 20. septembar)

Obožavamo kada se televizijski autori okrenu metafikciji, pa snimaju serije o snimanju serija. Ova komedija zaviriće iza kulisa snimanja popularnog (i fiktivnog) sitcoma koji datira još iz ranih dvehiljaditih pod nazivom Step Right Up. Verujemo da će nam na taj način mnogo reći i o aktuelnoj produkciji serija koje zaista postoje i svemu što se krije iza kamera.

Karen Pirie (ITV, septembar)                                                             

Tačan datum premijernog prikazivanja nije poznat, no izvesno je da ćemo ovu britansku mini-seriju moći da pogledamo tokom ovog meseca. Radnja je zasnovana na popularnim romanima o detektivki Karen Pirie. U ovoj TV priči nju interesuje već zaključen slučaj, nakon što otkrije neke nepravilnosti u istrazi.

Crossfire (BBC, septembar)

Ni za ovu mini-seriju još nije objavljen datum početka prikazivanja, ali po svemu sudeći, medijska kampanja se zahuktava, a mi joj se svesrdno pridružujemo. Reč je o akcionom trileru smeštenom na Kanarska ostrva. Nevolje u raju nisu ništa neočekivano, a Crossfire se tu delom oslanja i na istinite događaje, odnosno na teroristički napad koji se pre sedam godina dogodio u Tunisu nasred plaže. U glavnoj ulozi je jedno od omiljenih britanskih TV lica – Keeley Hawes.

Oceni 5