Jesenja TV šema
Wilderness S

Iz serije "Wilderness"

Photo: Amazon

Nove serije: Šta gledati u septembru 2023.

The Changeling (Apple TV+, 8. septembar)

Apple TV+ je poznat po dobrim originalnim naslovima, premda često zanemarenim od strane publike. Možda to ova serija uspe da promeni, s obzirom na to da je žanrovski reč o hororu i fantaziji, koje publika toliko voli. Radnja je smeštena u nešto drugačiji, distopijski Njujork, u kojem jedan zabrinuti otac kreće u potragu za nestalom ženom i otetim sinom.

The Walking Dead: Daryl Dixon (AMC, 10. septembar)

Spin-off serije The Walking Dead verovatno će obradovati sve ljubitelje kultne serije, budući da predstavlja i njen direktni nastavak. Daryl će se naći u Francuskoj, pitajući se zašto i kako baš tu. Dok pokušava da pronađe smisao, traži i način da se vrati kući, ali putovanje kroz Francusku će mu poremetiti planove.

The Other Black Girl (Hulu, 13. septembar)

Serija je snimljena prema istoimenoj knjizi i prati Nellu Rogers, pomoćnicu urednika u izdavačkoj kući Wagner Books i jedinu crnkinju koja je tu zaposlena. Kada i druga crnkinja tu počne da radi, Nella počinje da otkriva uznemirujuću istoriju te izdavačke kuće i posledice višedecenijskog rasizma. Radnja je delimično inspirisana i istinitim događajima, pošto je spisateljica Zakiya Dalila Harris u roman utkala i lično iskustvo.

Wilderness (Amazon Prime, 15. septembar)

Ova britanska serija donosi milion puta viđenu priču o odmoru koji se pretvara u pakao i paru koji putuje od ljubavi do mržnje, idealnog odnosa do osvete. Međutim, baš zato ćemo je gledati jer na temu ekstremnih situacija i krajnosti uvek ima šta da se kaže.

Krapopolis (FOX, 24. septembar)

Autor ove serije je Dan Harmon, poznatiji kao tvorac čuvenog sitcoma Community i kokreator animirane serije Rick and Morty. Krapopolis je takođe animirana serija, smeštena u antičku Grčku, među bogove, mitska bića i ljude koji pokušavaju da (pre)žive jedni s drugima. Zanimljivo je da su seriji odobrene i druga i treća sezona pre nego što je prva uopšte i emitovana. Iako se premijera odlagala nekoliko godina, do nje će konačno doći krajem ovog meseca.

Gen V (Amazon Prime, 29. septembar)

Spin-off serije The Boys je satirična priča o superherojima i školama u kojima se obučavaju i uvežbavaju svoje supermoći. Sigurni smo da će publika uživati u ovom spoju komedije, satire, superherojskih priča i tinejdžerske drame.

Oceni 5