Jesenja TV šema
The Undoing

Nicole Kidman i Hugh Grant u seriji "The Undoing"

Photo: Warner Media/NIKOTAVERNISE.COM

Nove serije: Šta gledati u septembru i oktobru

Des (ITV, 14. septembar)

Britanska mini serija od tri epizode završava se večeras, a mi jedva čekamo da je konačno pogledamo, budući da danima čitamo o fantastičnoj i zastrašujućoj glumi Davida Tennanta. Istini za volju, sama činjenica da on igra dovoljna je da se zainteresujemo. Zlikovac kojeg ovoga puta tumači je Dennis Nilsen, serijski ubica uhapšen u Škotskoj 1983. nakon što je otkriveno da je odvod u blizini njegove kuće začepljen ni manje ni više nego ljudskim ostacima.

Ratched (Netflix, 18. septembar)

„Over the top“ produkcija Ryana Murphyja i obožavana Sarah Paulson u glavnoj ulozi su ono što sigurno možemo očekivati od ove serije. Hoće li „Ratched“ pak biti iritantna kao „The Politician“ ili dobro pogođena kao „Pose“, videćemo. Sigurno je da nikog neće ostaviti ravnodušnim, a uz to i premisa zvuči intrigantno. Naime, u centru će biti priča o Mildred Ratched, ozloglašenoj medicinskoj sestri iz romana i filma „Let iznad kukavičjeg gnezda“.

The Third Day (HBO, 14. septembar)

Ovu seriju najavljuju kao mešavinu fantazije i realnosti, naglašavaju da neće ličiti na „Lost“, uprkos tome što će se baviti čudnim ljudima na neobičnom ostrvu, a kao glavni adut ističe se Jude Law u glavnoj ulozi. Sigurno je da će biti hit i da će se o njoj pričati - dobro ili loše, sudićemo nakon svih šest epizoda.

We Are Who We Are (HBO, 14. septembar)

Priča o američkim tinejdžerima, pritom pripadnicima vojske, koji se nalaze u bazi u Italiji i susreću sa svim izazovima sopstvenih godina, nasleđa i okruženja sigurno je nešto što nikako ne bismo gledali, ali ako uzmemo u obzir da je autor ove mini serije Luca Guadagnino, reditelj filma „Call Me By Your Name“, možda se i odvažimo na taj korak.

Woke (Hulu, 9. septembar)

Zvuči toliko „woke“, osvešteno i savremeno da se bojimo da neće biti dobro, ali s obzirom na to da autor Keith Knight priča sopstvenu priču, verujemo da postoji taman toliko autentičnosti i univerzalnosti da seriju vredi pogledati. Reč je o afroameričkom strip-crtaču koji ne želi da razmišlja o rasizmu i ne bavi se tim problemom sve dok ne postane žrtva policijskog napada.

Filthy Rich (FOX, 21. septembar)

Šta može da pođe po zlu u porodici bogatog (postoje li siromašni?) televanđeliste nakon što on iznenada umre? Pa, sve. Otkriće se da ima još dece i mnogo tajni koje su posledica njegovog nimalo hrišćanskog ponašanja. U jednoj od glavnih uloga je Kim Cattrall.

Emily in Paris (Netflix, 2. oktobar)

Možda smo isuviše cinični da se obradujemo ovoj seriji, ali to ne znači da neće biti hit. Ili pak potpuni promašaj. Ako kažemo da je njen autor Darren Star, jasno je u kom pravcu serija ide, a trenutno je opisuju kao romantičnu komediju koja je mešavina „Sex and the City“ i „Younger“ (obe iz Starove kuhinje). Mesto radnje ovoga puta nije Njujork, već Pariz, a u glavnoj ulozi naći će se Lily Collins, ćerka Phila Collinsa, te smo ovu seriju na spisak uvrstili uglavnom zbog nepotizma.

The Good Lord Bird (Showtime, 4. oktobar)

Reč je o mini seriji od sedam epizoda snimljenoj prema romanu Jamesa McBridea iz 2013. godine u čijem su centru događaji koji su prethodili Američkom građanskom ratu. Glavni glumac i jedan od producenata je Ethan Hawke.

Soulmates (AMC, 5. oktobar)

„Soulmates“ nas vode u blisku budućnost i doba naučno potkovanog i razvijenog mehanizma pronalaženja srodne duše bez po muke i tumaranja. Tokom šest epizoda pokazaće nam kako taj nepogrešivi test utiče na brojne već formirane veze i one koje će se tek uspostaviti. Od naših omiljenih TV lica u seriji igra Sarah Snook iz „Succession“.

neXt (Fox, 6. oktobar)

I ovoj seriji dajemo šansu samo zbog još jednog omiljenog TV lica – Johna Slatteryja – u ulozi tehničko-tehnološkog maga iz Silicijumske doline čiji je program otišao predaleko i postao pretnja nacionalnoj bezbednosti. Nadamo se samo da ovo nije još neki „Devs“ u pokušaju, budući da se ni onaj originalni nije dobro završio, niti je dobro počeo. Možda je ta serija kriva za sve što nam se događa.

The Queen's Gambit (Netflix, 23. oktobar)

Siroče koje otkriva da je vunderkind i šahovski genije i uz to devojka u svetu i profesiji kojom dominiraju muškarci možda zvuči kao zanimljiva priča, ali bojimo se da će postati tek još jedan tinejdž hit za zgrtanje novca u teškim vremenima. Ako se ispostavi drugačije, javno ćemo se izviniti. Trailer pak izgleda sjajno.

The Undoing (HBO, 25. oktobar)

Ovo je zvezdama ispunjen, nestrpljivo iščekivan visokobudžetni projekat koji zadovoljava sve uslove da postane TV hit i pre nego što počne da se prikazuje. U glavnim ulogama su Nicole Kidman i Hugh Grant, autor je David E. Kelley („Big Little Lies“), a rediteljka Susanne Bier („Bird Box“, „The Night Manager“). Tu su brakovi, nestali muževi, bračna terapija, ubistvo, bogatstvo, raskošni eksterijer i još raskošniji enterijer – sve što je neophodno za još jednu i-bogati-plaču priču koju ćemo sigurno gledati.

Oceni 5