Weekend Videos
Robos 01 S

Photo: Ian mc Donnell

Novogodišnji ples robota

Roboti ispraćaju 2020: Dvonožni roboti kompanije Boston Dynamics ne izgledaju kao mašine koje dobro plešu, uprkos tome što su čovečanstvo već upoznale sa svojim parkur veštinama. Pokazalo se da ipak poznaju i plesne korake, te ih je kompanija okupila da proslave kraj 2020. godine.

Top of the Pops: Nova godina je stigla, treba gledati u budućnost, ali kada je o muzici i pop kulturi reč, prošlost greje kao najtoplije ćebe. Dokumentarne emisije o muzičkoj emisiji Top of the Pops zato su pravi izbor za januarsko popodne.

Sredovečne Nindža Kornjače:  Kornjače uz koje smo odrastali više nisu tinejdžeri, te se kao sredovečne nindže sreću sa potpuno novim problemima.

Božićni klasik: Da je George Michael napisao hit, bilo je jasno svima i pre nego što je pesma "Last Christmas" prvi put puštena u etar. Andrew Ridgeley iz grupe Wham! govori o tome kako je bilo na snimanju čuvenog spota i zašto pesma na mnogim top-listama ipak nije došla do prvog mesta.

Batman u stvarnom životu: Svi koji su bar jednom uživali u nekom od filmova u kojima je glavni junak superheroj sa odlikama šišmiša sigurno su upamtili načine na koje se kreće između zgrada, te pištolj koji ispaljuje kuku za hvatanje. YouTube kreator Built IRL je 2020. godinu potrošio na kreiranje slične alatke, a krajnji rezultat je kuka koja funkcioniše slično kao one u filmovima o Batmanu.

Moć plesne scene: Svi veliki filmovi imaju scene koje se pamte, pa tako i Pulp Fiction. Jedna od kultnih je i ona u kojoj Vincent Vega pleše sa suprugom svog šefa, a radi se o koracima koji su obeležili pop kulturu.

Oceni 5