Ženergija
Ples 01 S

Photo: www.etsy.com

O kvir tangu

Autorka i voditeljka emisije Ženergija na RadioAparatu, Zoe Gudović, razgovarala je prošle nedelje s Ivanom Miučić, jednom od pokretačica radionce queer tanga za žene u Beogradu.

Zoe i Ivana su razgovarale o queer tangu, plesu punom emocija, koji u sebi sjedinjuje čvrstinu, ali odiše i mekoćom i nežnošću, o plesu koji je i energičan, progresivan, plesu koji je napeto gledati, ali i igrati, kao i o tome kako izgleda kada tango plešu dve žene, ili dve osobe bez obzira na njihov rod, kao i kako izgleda kada u tangu umesto tradiocionalne uloge muškarca koji vodi, vodi žena. Dakle u emisiji ćete moći da čujete šta je zapravo queer tango, kome je namenjen, kako ga poqueeriti i na koji način se tradicionalni rodni stereotipi razbijaju u queer tangu.

Ivana se takođe bavi i biciklizmom, aktivizmom, i finansijska koordinatorka je u organizacijama Geten i Konsultacije za lezbejke. Na dnevnom nivou ruši patrijarhat plešuci queer tango i razbijajući rodne stereotipe.

Ukoliko želite da se prijavite na radionicu queer tanga, pišite nam na queertangobgd@gmail.com uz  naslov imejla "Queer tango".

Snimak emisije možete poslušati na linku ispod:

Oceni 5