Weekend videos
Irlee 01 S

Photo: www.cntraveller.com

Od Irske do amazonskih požara

JOVANKA BROZ TITUKA PORUČUJE: Sjebanizam je umjetnički pravac XXI stoljeća razvijen u Pisarovini. Izraz se koristi za svaki umjetnički rad koji je stvoren kao proizvod ljubavi i zajebancije. Sjebanizam se prvi javlja pojavom spota “Na Zapadu Ništa Novo“. Embrace the Sjebanizam!

KAKO DA POJEDNOSTAVITE ŽIVOT: Ako vam je život komplikovan, opasno težak ili ste pod stalnim stresom, probajte da u 6:34 minuta ovog spota nađete rešenje vaših problema. Za neke od nas, nažalost, ni 634 sata video saveta nije dovoljno! Ali, tko zna: možda ste baš vi srećan dobitnik.

RADIO DRAMA - EDGAR ALAN PO /UBISTVO U ULICI MORG: Moguće je da nikad niste slušali radio dramu, pa još na razumljivom srpskohrvatskom jeziku! Ali, kad je pitanju Edgar Alan Po, onda je vreme za novo iskustvo. Za one koji ne znaju, Poeove priče nastale su pod utjecajem engleskog romana jeze. Pisao je mistična djela, između ostalog i kraće djelo Crni mačak. Pisao je i pjesme mistično-romantičnog ugođaja i bizarnih motiva. Najpoznatije pjesme su mu Gavran i Annabel Lee.

THE CHERNOBYL PODCAST | PART ONE | HBO: Za sve fanove sjajne tv serije „Chernobyl“ ovaj podcast je dragoceno štivo. Slušamo razgovor scenariste Craiga Mazina i vodetilja Petera Sagala o tome kako se snimala serija i zašto glumci govore svojim prirodnim narečjem, a ne lažno-ruskim akcentom kao do sada.

MY FIRST TRIP TO IRELAND - TRAVEL FILM: Treba vam samo 42 minuta da upoznate Irsku kao svoj džep; autor filma Brady Bigalke morao bi da dobije medalju od Ministarstva turizma Irske za svoj napor i očiglednu ljubav ka ovoj prelepoj zemlji. Replay nekoliko puta!

AMAZON IS BURNING: Dok brazilski desničarski predsednik Jair Bolsonaro optužuje nevladine organizacije koje su, tobože, zapalile amazonske šume – evidentno je da nje njegovim dolaskom na vlast čitavo područje Amazona u opasnosti da bude uništeno. Bolsonarova legendarna izjava da su „šume štetne“ izgleda je uvod u nove požare i destrukciju.

Oceni 5