Weekend Videos
Aabra 09 S

Photo: Braca Stefanović/XXZ

Od najstarije melodije do savremene apokalipse

ANTARKTIK SE UBRZANO TOPI: Na nekadašnjem ledenom kontinetu, led nestaje velikom brzinom. Šta će otopljavanje značiti za gradove na obalama okeana? Šta će se desiti sa najvećim rezervama sveže vode na Antarktiku? Ima li nade da se katastrofa zaustavi?

BORIS JOHNSON NA UDARU GNEVNOG OCA: Tokom posete univerzitetskoj bolnici u Whipps Crossu, britanski premijer suočio se sa ljutitim ocem čija je kćer pacijent u bolnici. Optužujući Johnsona da je došao samo da se fotografiše, rekao mu je da u bolnici ništa ne funkcioniše i da su Borisova obećanja gole laži. Britanski premijer ostao je bez reči.

ESENCIJALNA PRAZNINA DONALDA TRAMPA:  Dr Lance Dodes, jedan od vrhunskih specijalista za psihičke poremećaje, koji je među prvima posumnjao u Trampovu mentalnu stabilnost, za MSNBC razgovara o zdravlju predsednika sa voditeljem Lawrence O'Donnellom.

NE UZDIŠI I NE PLAČI, AKO BAŠ NE MORAŠ: Emma Thompson bila bi zanimljiva i da satima samo "čita telefonski imenik", kako se popularno govorilo u prošlom veku. Još kada govori o svojim filmovima i iskustvima, uz odličnog novinara koji je intervjuiše, video ne može biti loš. Da čujete samo gde drži svoje Oskare!

NAJSTARIJA POZNATA MELODIJA: YouTube čuva i ovakva blaga - najstariju poznatu melodiju, koju izvodi naš savremenik Michael Levy na liri. Melodija je nastala 1400. godine pre nove ere, a pronađena je '50-ih godina 20. veka u Ugaritu u Siriji. Ima neverovatnih pet miliona pregleda, s tendencijom rasta, čemu naročito doprinose duhoviti komentari ispod videa koji parodiraju stereotipne komentare koje možemo naći svuda na YouTubeu - počev od toga kako je nekad muzika bila fenomenalna, nasuprot današnjem trashu, "ovo pamtimo samo mi koji smo živeli pre nove ere", "rođen sam u pogrešno vreme", "imam 16 godina, ali slušam ovu muziku jer cenim prave vrednosti", do čuvenih "come to Brazil" ili "come to Argentina". Uživajte u muzici i komentarima!

 

Oceni 5