Weekend Videos
Apollo 01 S

The Earth Rise - najpoznatija fotografija koja je napravljena u kosmosu napunila je 50 godina

Photo: Forbes

Odgovori na pitanja bez odgovora

Jesmo l' sami: Postoje pitanja na koje niko ne zna da da pouzdano tačan odgovor, ali to ne znači da treba da prestanemo da ih postavljamo, naprotiv.

Odrastanje u umirućem svetu: „Vešto plasiranom filmskom ćuškom, duo španskih režisera u usponu, Alberto Vázquez i Pedro Rivero, potrudio se da svojim prvim dugometražnim animiranim ostvarenjem izbegne nerešen rezultat u borbi sa starijom publikom. Vázquez i Rivero otimaju animirani film iz dečijeg okruženja, i serviraju ga odraslima s ogromnim pohlepnim ustima. A svaki zalogaj je gorak, nosi opšti nemir, poput žamora ranjenih vrabaca“ (Jovan Pavlović)

Popularna filozofija: Sociologija, filozofija, razmatranje raznoraznih fenomena iz više uglova, te konstruktivne rasprave na YouTubeu, ili bar na delu te platforme, postaju sve popularnije. Philosophy Tube je jedan od kanala koji filozofske teme predstavlja na prijemčiv, a informativan način. Uz to, svaki video je i tehnički i vizuelno blizak savršenstvu.

Pesnikinja je prisutna: Nakon smrti, mit o Silviji Plat zasenio je njen talenat. Priča o stradanju i depresivnoj ženi nikako nije dovoljna da iskaže njen genij, izvanredni smisao za humor, njenu snagu i herojsku borbu protiv mračnih demona bolesti. Postala je i jedna od ikona feminizma: žrtva nevernog muža i surovog patrijarhalnog društva.

Wuthering Heights: Prvi singl legendarne Kate Bush postao je fenomen za sebe, jedna od najznačajnijih pesama koja svedoči o važnosti originalnosti i jasne vizije.

Kako se krila Mona Liza: Uvek je bilo onih koji su o umetnosti brinuli i kad je većini to bila poslednja stvar na svetu. Zahvaljujući njima ovo je bolji svet.

Oceni 5