Sanjari: Pedeset umetnika iz celog sveta
Sanjari 01 S

Photo: Kulturni centar Beograda

Oktobarski salon odložen za leto 2021.

Ponovno odlaganje Salona posledica je aktuelne pandemije izazvane virusom Covid-19 i otežanog planiranja i realizacije međunarodnih događaja usled uvođenja novih mera ponašanja, kao i stalnih promena kada je reč o uslovima putovanja i opštoj zdravstvenoj situaciji u pojedinim zemljama. Na preporuku Grada Beograda i odlukom Sekretarijata za kulturu, manifestacija 58. Oktobarski salon – Beogradsko bijenale odložena je za 2021. godinu.

Kulturni centar Beograda, organizator manifestacije i kustosi – Ilarija Marota i Andrea Baćin, i pored otežanih okolnosti u kojima se organizuje 58. Oktobarski salon – Beogradsko bijenale, veruju da je odluka o odlaganju ove manifestacije za narednu godinu najbolje rešenje kada je reč o bezbednosti umetnika, autora, saradnika i publike, ali i prezentacije radova i uspeha izložbe.

Uzimajući u obzir svu specifičnost aktuelnog vremena, izložba 58. Oktobarskog salona – Beogradskog bijenala, „Sanjari” biće realizovana u “osveženoj” verziji tokom iduće godine i predstaviće radove preko pedeset umetnika iz celoga sveta.

Oceni 5