Za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti
Ekva 02 S

Photo: Goranka Matić

Otvoren konkurs za Nagradu Milan Mladenović

Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje krase osobine svоjstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića. Nagrada se dodeljuje svake godine na Milanov rođendan, 21. septembra, za muzičko delo sa rečima, od izuzetne umetničke vrednosti.

Pravo da konkurišu za nagradu imaju autori iz svih bivših jugoslovenskih republika, sa muzičkim delom sa rečima, na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika.

Dela koja konkurišu za nagradu treba da budu objavljena između 30.juna 2019. godine i 30.juna 2020. godine. Objavljenim delima će se smatrati ona koja su od strane autora ili drugog lica sa njegovom dozvolom, trajno učinjena pristupačnim javnosti putem nosača zvuka ili putem minimalno dve platforme digitalne distribucije (Deezer, iTunes, Spotify, Bandcamp, YouTube, Tidal, Mixcloud, Soundcloud i slično).

Prijave dela koja konkurišu za nagradu mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači preko internet stranice Zadužbine www.milanmladenovic.com između 1. i 30.juna 2020. Novčani iznos nagrade je 2.000 EUR.

Prijava na konkurs sadrži i saglasnost podnosioca prijave da Zadužbina može objaviti prijavljeno delo na kompilaciji finalista iz člana 10 Pravila o dodeljivanju Nagrade Milan Mladenović u slučaju da prijavljeno delo uđe među 12 najbolje plasiranih na konkursu.

Dobitnika nagrade za 2020. godinu odabraće žiri u sastavu: Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi. Ukoliko žiri oceni da nema prijavljenih dela sa vrednostima koje podrazumeva Mladenovićeva nagrada, ona se ove godine neće dodeliti.

Prošlogodišnji laureat bio je beogradski bend Artan Lili sa pesmom D.E.P.R.A.

Oceni 5