Weekend Videos
Otvorena vrata1

Photo: Screenshot

Otvorena vrata, zatvoreni prozori

Poslednji pozdrav ujka Tomi: Vlasta Velisavljević je pre nekoliko dana napustio glumačku scenu, a pamtićemo ga po mnogim ulogama. Jedna od najomiljenijih je sigurno ujka Toma u kultnoj seriji Otvorena vrata.

80s forever: Put nazad u osamdesete uvek je dobra ideja, a bolje prevozno sredstvo od muzike (trenutno) nemamo.

Idemo daleko odavde: Čovečanstvo je sve bliže Marsu, ali je mogućnost života na nekoj drugoj planeti i dalje stvar daleke budućnosti. To ne znači da ne postoje oni koji ne planiraju unapred, a među njima je i grupa dizajnera iz studija ABIBOO. Dizajneri su se udružili sa timom naučnika, a kako bi zajedno razvili planove za grad koji bi jednog dana mogao da pronađe svoje mesto na Crvenoj planeti. Koncept je dobio ime Nüwa, te predstavlja još jedan korak ka životu na nekoj drugoj planeti. Radi se o planovima za samoodrživo naselje, a život bi se odvijao u velikim građevinama koje bi se gradile u sklopu jednog marsovskog uzvišenja, što znači da bi ih obronci dodatno ojačali. Zgrade bi bile povezane super-brzim liftovima, a zaravnjene na najvišem delu uzvišenja bi služilo za proizvodnju hrane i energije. Prema planovima, novo naselje bi moglo da posluži za život 250 hiljada građana, što je više nego dovoljno za početak na nekoj drugoj planeti.

Predviđanje ili logičko zaključivanje: Naziv videa je čisti clickbait, ali to ne znači da Zappa nije bio u pravu. Samo nije ništa predvideo, najmanje događaje u 2020. godini, ali da mu je svaka zlatna - jeste.

Najduža galerija na svetu: Stokholmski metro je i izložbeni prostor, pa obasjan neonskim svetlima nudi jedinstven umetnički doživljaj.

Važne teme za omladinu: Za sve tinejdžere, one koji se tako osećaju ili žele da preporuče knjigu nekom tinejdžeru, Žitna Venera ima sjajne preporuke za knjige koje na prijemčiv način obrađuju važne teme poput rasizma, homofobije, nasilja nad ženama...

Lepota je u veštini: Vraćamo se u prošlost i u školski program uz koji su mnogi odrastali devedesetih godina prošlog veka.

Oceni 5