XXZ poklon čitaocima

Otvoreni komentari

Lukovicc 01 S
Trebalo nam je malo više vremena da se usaglasimo: hoćemo li komentare i kakve – potpuno slobodne ili one koje moramo da odobravamo? Konačno, prelomili smo: komentari se vraćaju na velika vrata, čitaoci ih sami postavljaju, jedno što jeste neophodno je – morate se registrovati

Natrag na tekst

Komentari

Smrt fašizmu sloboda tuzla

Pozdrav za E guerillu pogotovo za svetog Petra. Mi na starom mjestu (E novinama) i dan danas ratujemo i kontempliramo svakodnevne teme, nekad se vratimo u prošlost pa zakrvimo, ideološki sviramo ... svoj pogled na život, obnavljamo bivšu imperiju, pravimo pokret otpora iako je prosjek godina 76... odoh da ih ko Mojsije prevedem ovamo.
r2.d 21.05.2018, 19:44:23

XXZ

Dobra strana ovakvih komentara je što se ne mogu lajkat. Tamo na E novinama pobiše se za jedan lajk.
r2.d 21.05.2018, 19:54:53

Druže Petre

"Ali, važi i naša nada i vera u čitaoce: zato, dobrodošli, dragi komentatori! " ..ma tu smo mi, nema frke. Evo kako reče ovaj naš @robot o prosjeku godina, još smo mladi pa lutamo.
toto.i 21.05.2018, 20:40:45

Aggy

@robote, ba, koji ba ,prosjek 76 godina ? Hajd'sada, pravdaj se.
agnesa.H 21.05.2018, 21:14:47

Крећемо.

Алал вера мада, колико знам, и до сада сам успешно постављао коментаре на вашем вебсајту тако да не разумем баш најбоље ово ваше саопштење.
mio.K 21.05.2018, 21:58:40

Aggy

mio.K 21.05.2018, 21:58:40 Ocito ti nisi nikada komentirao na e-novinama.Nije u pitanju objava komentara, vec vrijeme kada se to desava.Dakle, komentari ne prolaze nikakav filter, ne treba vremena dok netko ne utvrdi treba li ga objaviti ili ne.Osim toga, sada su posljednji komentari vidljivi, sto omogucava citatelju i komentatoru da odmah ucestvuje u diskusiji.Time se znatno pojacava dinamika komentiranja. Hajde sada, komentiraj ! J
agnesa.H 22.05.2018, 10:21:56

Грешка момак

@Aggy: Очито је да си ти коментирао на e-novinama али да те администратор није никада тамо блокирао као неке друге па претпостављаш да нисам никада коментирао тамо. У сваком случају, и пре су ми се коментари врло брзо објављивали на овом сајт.
mio.K 23.05.2018, 15:05:51

Ovo je zemlja za sve naše ljude

Pero, Petre..živio mi..pripazi ove ljude,daj im nade,ne dajmo im svi skupa da fašisti mast nam vade,mi smo građani svijeta,pacifisti smo od rođenja. Dva smo plemena istog naroda zato gledajmo se očima djeteta! Smrt fašizmu! Ja sam Hrvat-nisam i nikad neću biti ustaša. Živjela nam XXZ fronta!
vlaho.M 23.05.2018, 22:05:16

Savjest na prosjačkom štapu

Savjest na prosjačkom štapu Kolika se količina sukoba interesa, korupcije i svakovrsnog kriminala zgusnula u četvrt stoljeća u crnom kvadratu hrvatske zbilje? Gdje god zagrebeš - smrdi po lopovluku i nemoralu! Zato valja začepiti nos i kad se „narodni poslanici“ u „Visokom domu“ počnu uvlačiti građanima u dupe prijetnjom o iskorjenjivanju sukoba interesa i korupcije. Niti su kadri zauzdati zlo u koje su dobrim dijelom i sami umočeni niti to uistinu žele. Ni skromnije školovanom „malom čovi“ zdravije pameti nije teško dokučiti zašto je tako. Slijepci, usto trule duše i zle naravi, slučajni i pogrešni „vođe“ odavno su se već izlaktašili na čelo kolone i poveli mase stranputicom nizbrdo. Usput su naširokom posijali zlo i zalijevali klice vjedrima (tuđe) krvi. To na razne načine ne prestaju činiti ni danas. Kad su kolone napokon spoznale - kao u onoj Domanovićevoj satiri - da im je vođa slijep, bilo je prekasno. Već je sve otišlo u vražju mater, jer je svijest spala na prosjački štap! U svim tim balkanskim bantustanima, manje-više.
vlaho.M 23.05.2018, 22:52:30

Super, 'mal da crknem od dosade.:)

A, Jutro u banci i druge price? Nije da nismo naucili napamet, kao ona deca sto citiraju Kuran u Islamu (oprostite, ali zaboravila sam kako ih zovu), ali sta bi sa tim? Nesto smo ziveli u uverenju da su e-novine postradale odlukom srpskog sudstva ~ kao Platani sa blagoslovom Cedomira Jovanovica, pa nam sad nije najjasnije sto ce sa tim biti. Reprint, otisle sa Jelicima, zaboravljeno, prezreno? P.S.Mada, ni ovaj seriski progam nije los! P.S.S. RF @Agnesa;) lol
gabrijela.j 24.05.2018, 19:48:15

@Aggy: Очито је да си ти коментирао на e-novinama али да те администратор није никада тамо блокирао

mio.K, komentiram na e-novinama od 2007. godine, od samih pocetaka ovog portala, i to s nickom Aggy.Crvene pantalonice, iliti bjelic, banirao me dva puta.Bilo je to vrijeme(2014.) kada je nastupila masovna sjeca komentatora i njihovo blokiranje, osobito iz BiH.Povod je bio kritican stav prema Vucicu, koji Crvene Tole nisu mogle stvariti. Da si stari komentator, znao bi. I da, nije isto da se komentar brzo objavi i da se objavi odmah !!!!! gabrijela.j lol ! :)) Ah, da, oni koji znaju Kur'an napamet, zovu se -hafizi.Sto bi s tim ? Pa nista, ali lijepo je zapamtiti kako se zovu.
agnesa.H 25.05.2018, 12:14:58

@agnesa

Hafiz, hvala. Citam pisce iz islamskog sveta i pokusavam da sastavim neku dublju i siru sliku istorije tog sveta. Kao da citam Hari Potera, nazivi su mi nepoznati, osnovni pojmovi koje tek treba popamtiti. Upravo je na redu Tamna strana ljubavi, Rafik Sami, knjiga o pokojnoj Siriji. Zanimljivo je citati je iz danasnje perspektive. Tuzno bogme, narocito iz danasnje perspektive. Uvek je tuzno citati o drzavi koje vise nema. Kao o Jugoslaviji.
gabrijela.j 25.05.2018, 22:34:45

Aggy

@Gabice, ici ce to s vremenom.Kao kada citas Krlezu: potreban ti je rjecnik za razumijevanje. Preporucam citanje Muhameda Abduhu, koji je bio muftija Egipta, reformator , prosvjetitelj i esejista, a zanimala ga je i europska knjizevnost, osobito Tolstoj. Evo: Aleksander Kudelin: Korespondencija Muhammeda Abduhua i Lava Nikolajevica Tolstoja. Lijep pozdrav,
agnesa.H 26.05.2018, 07:02:45


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar