Razmislite o nekoliko stvari
Hani 01 s

Photo: www.hanidance.de

Otvoreno pismo heteroseksualcima

Verujem da i sami verujete da vam je život težak i da je neophodno da svoju heteroseksualnost slavite na Porodičnim šetnjama i heteroseksualnim Paradama ponosa, što je pravo koje imate kao slobodni građani, ali bi možda pre svojih šetnji trebalo da razmislite o nekoliko stvari:

Da li su vašu heteroseksualnost ikada nazivali mentalnom bolešću?

Da li ste odrastali zbunjeni i prestravljeni zbog toga što ste drugačiji, a da vam nije bilo jasno po čemu ste drugačiji, budući da nije bilo modela koji bi vam objasnili da je sa vama sve u redu?

Da li ste u školi ili na ulici ikada bili zlostavljani samo zbog vaše heteroseksualnosti?

Da li ste ikada morali da krijete svoj identitet i da živite u strahu da će drugi saznati za njega?

Da li vam je ikada uskraćen krov nad glavom, posao, unapređenje, pa na kraju i porodica, samo zbog vaše heteroseksualnosti?

Da li vam je porodica ikada okrenula leđa samo zbog toga što ste strejt?

Jeste li ikada pokušali samoubistvo zbog konstantnog nasilja koje trpite zbog svoje heteroseksualnosti?

Da li su pripadnici vaše zajednice ikada umirali od strašne bolesti koju su drugi nazivali „božjom pravdom“?

Istina je da možete da se odmorite, i da ne morate da marširate za svoja „heteroseksualna prava“ budući da ih već imate. Pripadnici LGBTIQ populacije ne traže „posebna prava“, već ona najobičnija, osnovna ljudska. Istina je i da niste čitave živote proveli u borbi za pravo da sklopite brak sa osobom koju volite, ili za sve ono što vam je po rođenju dato i što uzimate zdravo za gotovo. Istina je i da sve što je potrebno da uradite jeste da jednostavno nastavite sa svojim životima i dopustite drugima da grade svoje.

I još ovo: Da li vam se ikada dogodilo da vas ne posmatraju kao ljudsko biće, a samo zbog vaše heteroseksualnosti? Naravno da nije.

Oceni 5